Whatsapp için uçtan uca şifreleme sistemi geldi

Whatsapp uzun süredir üzerinde çalıştığı şifreleme sistemine geçiş yaptı. Whatsapp bundan sonra en güvenli mesajlaşma yazılımı olacak.

Whatsapp için uçtan uca şifreleme sistemi geldi
Whatsapp için uçtan uca şifreleme sistemi geldi
GİRİŞ 19.11.2014 14:51 GÜNCELLEME 19.11.2014 14:51

Whatsapp, Android tarafında çok önemli bir güncellemeye gitti. Aylardır üzerinde çalıştığı şifreleme sistemini sonunda uygulamaya sokan Whatsapp, uçtan uca şifreleme yöntemi ile gönderilen mesajların gönderen ve alan kişi arasında şifreli iletimini sağlamış olacak. Open Whisper Systems ile Whatsapp işbirliğinin bir ürünü olan uçtan uca şifreleme sayesinde Whatsapp en güvenli mesajlaşma yazılımı haline geldi.

Whatsapp'ın henüz sadece Android sürümüne gelen bu özellik, yakın zamanda iOS için de bir güncelleme ile sunulacak. Yapılacak güncelleme ile beraber Whatsapp, kendi istese dahi iki kullanıcı arasında yer alan mesajların şifrelerini kaldırıp göremeyecek.

Whatsapp'ın yeni şifreleme özelliğinin detayları neler?

Son zamanlarda 'Mavi Tık' ile gündeme gelen WhatsApp son hazırladığı üst düzey güvenlik önlemi ile dikkat çekti. WhatsApp Android uygulamasına uçtan uça şifreleme özelliği getirerek kullanıcıların iletişim güvenliğini en üst seviyeye çıkardı.

WHATSAPP'DA UÇTAN UÇA ŞİFRELEME DÖNEMİ

Uçtan uca şifreleme özelliği ise gönderici ve alıcı arasında gerçekleşen mesajların şifreli olarak saklanmasını sağlıyor. Yani WhatsApp mecbur kalsa dahi mesajlardaki şifreyi kaldıramıyor. Bu özellik ile birlikte WhatsApp'ın mobil mesajlaşma uygulamalarının en güvenlisi halini almış oluyor. Aynı zamanda uçtan uca şifreleme özelliği için Open Whisper Systems ile işbirliğine giden WhatsApp, söz konusu özellik için yaklaşık 6 aydır çalışıyordu.

İPHONE'LAR İÇİN BİRAZ DAHA BEKLEMEK GEREKİYOR

Öte yandan uçtan uca şifreleme özelliği şu anda WhatsApp'ın Android uygulamasında kullanımda. Bu özelliğin iOS platformuna ne zaman geleceği ise henüz bilinmiyor.Son olarak bu özelliğin güncelleme ile birlikte varsayılan olarak geldiğini de belirtmek gerekiyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Artık ücretsiz! Tüm emekliler faydalanabilecek! Bakan Işıkhan müjdeyi verdi
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini