1 gramı 151 milyon dolar!

Oxford Üniversitesi’nden bilim insanları, karbon ve nitrojen atomlarını bir araya getirerek ‘dünyanın en pahalı maddesini üretmeyi başardı.

1 gramı 151 milyon dolar!
1 gramı 151 milyon dolar!
GİRİŞ 15.12.2015 19:44 GÜNCELLEME 15.12.2015 20:03
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

1 gramı 151 milyon dolar değerinde olan söz konusu madde sayesinde, zamanı çok az bir yanılma payı ile kusursuz bir şekilde gösteren 'atom saatleri' cep telefonu boyutuna indirilebilecek. 3 milyon yılda 1 saniye hata yapmalarının ihtimali sadece yüzde 22.5 olan 'atom saatleri' halen ortalama bir oda büyüklüğünde.

YENİ BİR TEKNOLOJİ

Yeni keşfedilen maddenin mobil telefonların çiplerini üretmekte ve yeni bir teknolojinin önünü açmakta etkili olması bekleniyor. Sürücüsüz otomobil teknolojisinin en büyük sıkıntılarından biri sayılan GPS'te yaşanan potansiyel kayma oranı da söz konusu madde sayesinde en fazla 1 milimetre olacak şekilde yeniden düzenlenebilecek potansiyele erişiyor.

İLK MÜŞTERİSİNE SATILDI

Oxford Üniversitesi'ndeki Designer Carbon Materials adlı ekip tarafından üretilen maddenin 200 mikrogramı 33 bin 250 dolar karşılığı ilk müşterisine satıldı.

YORUMLAR 18
  • Misafir! 8 yıl önce Şikayet Et
    Ölümden sonrası için çaba en faydalısı değilmi?Ona hazırlanmak yani islamın gerekleri için çaba bu gibi şeylere de ihtiyaç hissettirmeden ebedi huzurlu hayata ulaştırır.Bu,kanıtlı bir gerçektir.
    Cevapla
  • Emekli 8 yıl önce Şikayet Et
    Bana da bir atom saati lazımdı zaten bunu bekliyordum!!
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizim memleketimiz bu yüzden geri. Dalga geçiyoruz, ne işe yarayacak diyoruz. Tembeliz ve cahiliz maalesef. Dünya ölçeğinde hassas zaman kıyaslaması gereken durumlarda, televizyon yayınlarının frekans kontrolünde, internette ve belki de en önemlisi GPS sistemlerinde kullanılıyor. Atomik saatler olmasa GPS Ankara'daki birini İstanbul'da gösterebilirdi mesela. Ama şimdi 1 metre hata payı ile bulabiliyor sistemler. Hatta GPS'de Einstein'ın Görelilik Teorisi hesapları da çok önemli oluyor. Boş iş diyene kadar biz de uğraşsaydık bir yerlerde olurduk.
    Cevapla
  • Selahattin Eyyubi 8 yıl önce Şikayet Et
    yüzyıllardır cofrafyamız insanları bilim harici herşeyle uğraşsın diyenler icat ediyor, içimizdeki köpeklerde uzaya çıkmak yerine hendek savunuyorlar. Hendek kafalılar. Sen dış mihrakların köpeği olup hendek savunacağına en azından hiçbirşey yapmadan dursan bak ne maddeler ortaya çıkıyor. Beyin göçüne karşı beyin gücü ama bu ülkede bu şartlarda mümkün mü?
    Cevapla
  • Yuh 8 yıl önce Şikayet Et
    kici kirik saat icin 151 milyon, cus lan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
100 senede 2. defa oyun bozuluyor: Kalkınma Yolu neden bu kadar önemli?
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi