Askeri araçlara kamuflaj buluşu

Türk bilim insanları devrim niteliğinde bir kamuflaj teknolojisi geliştirdi.

GİRİŞ 06.01.2016 10:15 GÜNCELLEME 06.01.2016 13:18

Bilkent Üniversitesinde, bukalemun, ahtapot gibi renkten renge girebilen canlılara benzer şekilde, bulundukları ortamın radar görüntüsünü gerçek zamanlı olarak değiştirebilen grafen temelli yeni bir teknoloji geliştirildi.

SAVAŞ UÇAĞI KUŞ GİBİ GÖZÜKECEK

Kamuflaj teknolojilerinde yeni bir çağ başlatması beklenen bu teknolojiyle kaplanan bir askeri tank, ormanlık arazideki bir ağacın görüntüsüne bürünebilirken bir savaş uçağı da kuş şeklinde görünebiliyor.

MÜTHİŞ BİR TEKNOLOJİ

Avrupa Birliği'nin 6 milyon lira ile destek verdiği yeni teknoloji, gözün algılama düzeyinden kızılötesine, hatta mikrodalga boyutlarına kadar tüm spektrumda çalışacak şekilde planlanıyor.


Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Coşkun Kocabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğada bulundukları ortama adapte olabilen pek çok canlının bulunduğuna işaret ederek, bukalemun, ahtapot, sürüngen gibi canlıların derilerindeki özel hücreler sayesinde renklerini değiştirerek ortama hızlı bir şekilde adapte olabildiğini, bu özelliğin pek çok bilim insanına ilham verdiğini ifade etti.

YORUMLAR 32
  • maşallah 10 yıl önce Şikayet Et
    allah yar ve yardımcınız olsun islama faydalı bir buluş olur inşallah kafirlerede korku salar. perişan eder inşallah. amin
    Cevapla
  • iyidegil 10 yıl önce Şikayet Et
    eger buluslarimiz askeri alanda ise bu iste bir yanlislik var demektir.
    Cevapla
  • tora 10 yıl önce Şikayet Et
    bu adamı hem digital ortamda hemde hayati ortamda korumaya alın.
    Cevapla
  • kagan 10 yıl önce Şikayet Et
    aynen oyle aselsan muh.leri gibi olmasin da
    Cevapla
  • Simitçi 10 yıl önce Şikayet Et
    Parasını ab karşıladığından onlarla paylaşmak zorundayız.
    Cevapla
  • ibrahim s. 10 yıl önce Şikayet Et
    bos ver simitinle ugras sen yotma kafani boyle islere. biz bulalimda gerisi bos. silahi sadece bulan ulkemi kullanir simitci ?
    Cevapla
  • vatansever 10 yıl önce Şikayet Et
    bak bak gelde kafayı yeme avrupa birligi 6 milyon dolar destek vermiş bak hele bizden önce onların haberi olmuş 6 milyon dolaramı ihtiyacımız var söyleyin hemen çalsınlar teknolojiyi iyi bişeyse yazık be vallahi yazık az gizlimiz olsun be
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adana'da feci ölüm: Arabanın çarptığı 84 yaşındaki adam, metrelerce havaya uçtu
YPG'nin can damarı kesilecek! Suriye ordusu iki kritik bölgeye giriyor!