Mark Zuckerberg, Tim Cook’u Geçti!

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Apple CEO'su Tim Cook'u geride bırakmayı başardı. Araştırmanın detayları haberimizde.

Mark Zuckerberg, Tim Cook’u Geçti!
Mark Zuckerberg, Tim Cook’u Geçti!
GİRİŞ 26.02.2016 15:56 GÜNCELLEME 26.02.2016 16:09

Morning Consult’ın yaptığı oylamada, büyük teknoloji firmalarının CEO’ları arasında en fazla onay oyu alan Mark Zuckerberg, Tim Cook’u geride bıraktı. Listenin geri kalanında Jeff Pezos, Satya Nadella, Elon Musk veLarry Page de bulunmakta.

Zuckerberg’in bu başarısı, yapılan diğer bir oylamaya göre daha da önemli hale geliyor. Amerika’da yapılan bu ankette, Zuckerberg’in sahibi olduğuFacebook, ülkenin güvenilir firmaları arasında, listede Amazon, Google veApple’ın bir hayli arkasında kaldı.

Bu araştırma Şubat 24 ve 25’inde hazırlanıp, biraz da Apple ile FBI arasında olan soruna yönelik olarak yapılmış.

Bildiğiniz gibi Apple CEO’su Tim Cook, şu sıralar gizlilik ve güvenlik adına,FBI ile bir mücadele içine girmiş durumda. Bütün bunlara rağmen Cook,Zuckerberg’in yüzde 48 oranının arkasında, yüzde 39 ile ikinci sırada yerini alıyor.

Cook’un arkasında ise Amazon’un yöneticisi Jeff Bezos, sonra da Microsoft’tan Satya Nadella bulunuyor.

En meşhuru Mark Zuckerberg

Ayrıca oylamada ismi geçenler arasında en meşhur olanı da Mark Zuckerberg. Oy verenlerin sadece yüzde 31’i, “fikrim yok, daha önce hiç duymadım” şeklinde değerlendirme yapmış. Tim Cook’u tanımayan veya fikri olmayanlar ise yüzde 44.

Firmalar listesine bakıldığında ise birinci sırayı Amerikan Sosyal Sigortalar Kurumu, yüzde 59 ile alıyor. Daha sonra yüzde 57 ile Amazon, yüzde 54 ile Apple geliyor. Facebook, bu listede yüzde 32 ile bir hayli aşağılarda yer alıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çocuklarına karşı mezarlı önlem aldılar... Aydın'da 'Beni bahçeme gömün' akımı
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek