MPT-76'ya en büyük talep ABD'den!

MKEK Silah Fabrikası Üretim Şefi Mehmet Demirel, Türkiye'de üretilen piyade tüfeği MPT-76'ya yurt dışından da talep olduğunu söyledi.

MPT-76'ya en büyük talep ABD'den!
MPT-76'ya en büyük talep ABD'den!
GİRİŞ 20.03.2016 13:07 GÜNCELLEME 20.03.2016 13:17
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından üretilen milli piyade tüfeği MPT-76'ya ABD, Şili, Azerbaycan gibi ülkelerden talep olduğu bildirildi.

MKEK Silah Fabrikası Üretim Şefi Mehmet Demirel, yaptığı açıklamada,Trakya Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri Yan Sanayi Yerlileştirme Zirvesi kapsamında Tekirdağ'da milli silahları tanıttıklarını, en çok ilgiyi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yeni piyade tüfeği MPT-76 ile keskin nişancı tüfeği Bora 12'nin gördüğünü söyledi.

'Azerbaycan ve Şili de var'

Geçmişte ordunun kullandığı G3 piyade tüfeğiyle ilgili yapılacak değişiklikleri Almanya'ya bildirmek zorunda olan bir ülkeden, kendi milli silahlarını üreten bir ülke konumuna gelindiğini vurgulayan Demirel, "MPT-76'ya aşırı derecede talep var, en büyük talep de ABD'den. Bunun yanında Azerbaycan gibi ordusunu bununla donatmak isteyen birçok ülke var, Şili de bunlardan biri." diye konuştu.

YORUMLAR 73
  • mert 8 yıl önce Şikayet Et
    Dışarıdan silah alma meraklılarına, her silahın alınan fiyatın 3 katı kadarda parça yenileme ve üretme sıkıntısı vardır ayrıca geliştirelim deseniz patent sıkıntısı vardır ha ayrıca hepsi anlaşıpta pahalıya satmaları veya şurada kullanmayacan burada kullanmayacan demeleri vardır aldığında 100 lerce sorun varken kendi ürettiğinde teknik sorunu istediğin zaman düzeltebilirsin ve kendin geliştirebilirsin dost ülkelere yardım edebilir.
    Cevapla
  • Heşdekçi 8 yıl önce Şikayet Et
    Amerika kendi bulamadığı özellikler inceleyip kendi silahlarında kullanmak için istiyordur vermeyelim
    Cevapla
  • osmanlı torunu 23 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu silahları alçak amerikaya satmak demek pkk ya hediye etmek demektir.pkk nın kullandığı silahların çoğu amerikadan gelmektedir.kesinlikle amerikaya satılmamalı.
    Cevapla
  • mert 8 yıl önce Şikayet Et
    e artık seri üretim istiyor mehmetcik polis teşkilatı çoklu üretim istiyoruz sayın cumhurbaşkanımızda şöyle kurdele kessin istiyoruz.
    Cevapla
  • Mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Uhud'da onların silahlarıyla silahlanın dediğinde bugünde bizim onların silahlarıyla silahlanmamız bütün müslamanlara farzdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li vekil ortalığı ayağa kaldırdı! Silahlar Teşkilat dizisine ait çıktı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Başkent Kulisi'nde