Türk Kızılayı'ndan 'sanal gerçekli' deprem tatbikatı

Türk Kızılayı, kamuoyunu doğal afetler konusunda eğitmek amacıyla Sanal Gerçeklik projesi hazırladı.

Türk Kızılayı'ndan 'sanal gerçekli' deprem tatbikatı
Türk Kızılayı'ndan 'sanal gerçekli' deprem tatbikatı
GİRİŞ 18.05.2016 10:25 GÜNCELLEME 18.05.2016 10:25

Türk Kızılayı, depremde güvenlik ve hayatta kalma konulu ve kamuoyunu eğitici Sanal Gerçeklik projesi hazırladı. En yeni sanal gerçeklik teknolojileri kullanılarak (HTC Vive) oluşturulan proje; kullanıcıları deprem anına hazırlayarak; depremi hissedip, ardından binadan kaçışı tecrübe etmeye imkânı veriyor.
 
Proje, her yaştan kullanıcıyı doğal afetlere ve doğal afetler sonrası yapılması gereken adımlar konusunda eğitiyor. Sanal Gerçeklik teknolojisinin kullanımı öğrenme sürecini daha eğlenceli ve etkili kılıyor. Gerçek oda ortamıyla birebir örtüşecek şekilde tasarlanan deneyim, kullanıcının hem oldukça gerçekçi ve akılda kalıcı bilgiler öğrenmesini hem de gerektiğinde bu bilgilerin kolayca hatırlanmasını sağlıyor.
 
Bu alanda çalışan bir firma tarafından Kızılay için hazırlanan kurgu, tipik bir apartman dairesinde kullanıcının ilk yardım çantasında gerekli olan eşyaları bir araya getirmeyi, afet sırasında tehlike arz edebilecek mobilyaları sabitlemeyi ve deprem anında “çök-kapan-tutun” tatbikatını içeriyor. Bunların ardından da kullanıcının gaz vanalarını ve elektrik sigortalarını kapatarak binadan çıkmasıyla son buluyor. Sanal gerçeklik tatbikatı Kızılay'ın web sayfasında kullanıma sunulacak.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor