Karşınızda Samsung'un katlanabilir cihazları

Katlanabilir mobil cihazlar yapmayı hedefleyen Samsung, yeni nesil OLED panelini tanıtarak ilk aşamayı geride bıraktığını gözler önüne serdi.

Karşınızda Samsung'un katlanabilir cihazları
Karşınızda Samsung'un katlanabilir cihazları
GİRİŞ 26.05.2016 15:02 GÜNCELLEME 26.05.2016 15:02

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, uzun zamandır katlanabilir mobil cihaz teknolojisi üzerinde çalışıyor. Bu doğrultuda birçok patent sahibi olan Samsung, geçtiğimiz yıllarda yayınladığı reklamlarla da bu hedefini açık bir şekilde belli etmişti. Fakat bu görüntülerde katlanabilir cihazları sadece animasyon olarak görmüştük.

Bu hafta San Francisco'da düzenlenen SID 2016 konferansında Samsung'un katlanabilir paneli ilk kez gün yüzüne çıktı. 5,7-inç büyüklüğündeki OLED panel, tamamen katlanarak silindir formuna gelebiliyor. İşte o görüntüler:

Katlanabilir panel teknik özellikleri:

- 5.7-inç OLED panel
- 1920 x 1080 Full HD çözünürlük
- 386 ppi (piksel hassasiyeti)
- 0,3 mm kalınlık / 5 gr ağırlık

Samsung'un tanıttığı tek katlanabilir panel bu da değil. Yine aynı boyutlarda 2560 x 1440 (2K) çözünürlükte ve 518 ppi değerine sahip bir panel daha tanıtıldı.

Bu paneller, Samsung'un katlanabilir ekran konusunda iyi kötü bir yol kat ettiğini gösteriyor. Lakin katlanabilir mobil cihazlar için hemen umutlanmamak gerekir. Zira bu panellerin üzerinde dokunmatik ekran bulunmuyor. Yani sadece panelden ibaretler. Dokunmatik ekran, batarya, kamera gibi donanımlar da eklenince, katlanabilir panelin nasıl bir hal alacağı merak ediliyor.

Projenin nasıl sonuçlanacağını hep birlikte bekleyip göreceğiz…

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?