Twitter kullananlara iyi haber: Trol hesaplar...

Sosyal medyada dünya liderlerinin alay konusu edildiği trol hesapların kapatılacağı açıklandı.

Twitter kullananlara iyi haber: Trol hesaplar...
Twitter kullananlara iyi haber: Trol hesaplar...
GİRİŞ 01.06.2016 17:41 GÜNCELLEME 01.06.2016 17:41

İnsanlar, Facebook ve Twitter gibi sosyal ağ platformları üzerinden görüşlerini özgürce dile getirebiliyor. Kendi düşüncelerini düzgün ve anlaşılır şekilde ifade edenler de var, ağır hakaret içeren paylaşımlar yapmayı tercih edenler de…

Lakin Twitter (özellikle ülkemizde) bu hakaret içerikli mesajları atan kişileri tespit etmek konusunda oldukça rahat davranıyordu. Hakaret edilen kişi devlet başkanı bile olsa, paylaşımı yapan hesabın IP bilgileri Twitter tarafından paylaşılmıyor, hesaba karşı herhangi bir işlem yapılmıyordu.

Bu sorunla ilgili en ciddi adım geçtiğimiz gün atıldı. AB Komisyonu tarafından yapılan açıklamada Facebook, Twitter ve YouTube gibi şirketlerle anlaşmaya varıldığı ve 'nefret içerikli' paylaşımların en kısa sürede bu platformlardan kaldırılacağı açıklandı. AB Komisyonu Adalet ve Tüketici Haklarından Sorumlu Üyesi Vera Jourova da konu ile ilgili şu açıklamaları yapmıştı:

Bugün, yine aynı konuyla alakalı benzer bir gelişme yaşandı. Sosyal Medya ve Bilgi Teknolojileri Strateji Derneği Başkanı Abdullah Çiftçi kendi Twitter hesabı üzerinden; dünya liderlerini alay konusu eden hesapların kapatılacağını duyurdu.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!