60 bin TL'lik makineyi 2 bin TL'ye ürettiler

Niğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri “3D yazıcı ve Lazer kesici yazıcı” üretti.

60 bin TL'lik makineyi 2 bin TL'ye ürettiler
60 bin TL'lik makineyi 2 bin TL'ye ürettiler
GİRİŞ 09.06.2016 14:25 GÜNCELLEME 09.06.2016 16:39
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Piyasada yüksek değerlerde satılan 3D yazıcı makinesini kendi imkanlarıyla üreten Meslek Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri yazıcı ile istenilen şekilleri üretebiliyor. Öğretmenler, prototip olarak ürettikleri 3D yazıcıyı istenilen boyuta çıkarılabilecek şekilde geliştirdi. Öğretmenler ve öğrenciler kısıtlı imkanlarla yaptığı 3D yazıcı makinesini hazır satılanlarla hiçbir farkı olmadığını kanıtladı.

'DAHA BÜYÜĞÜNÜ DE YAPARIZ'

Mesleki ve Teknik Anadolu liselerine imkan verilmesi durumunda neler yapılabileceğini göstermek için böyle bir çalışmayı yaptıklarını söyleyen Niğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şefaat Güner, “Bu çalışmada elektrik ve elektronik ile makine bölümü öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz aktif bir şekilde çalıştılar ve sonuçta 3D yazıcımızı ve aynı zamanda lazer yazıcı olarak kullanıyor. Bu şekilde bir malzeme ürettik. Bu malzemeler prototip da diyebileceğimiz. Bunlar istenirse daha büyük boyutlarının üretimini de yapabiliriz” dedi.

'ESKİ MAKİNELERDEN ÇIKAN PARÇALARLA YAPTIK'

2 bin TL'ye mal ettikleri makinenin piyasada 60 Bin TL’ye kadar satıldığını belirten Niğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Bölüm Şefi Murat Kaya, 3D yazıcı ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Yaptığımız 3D yazıcı ve lazer kesici makinelerinde genel olarak bütün noktaları ekibimize aittir. Elektrik-elektronik kontrollerini her birini farklı noktada toplanmış parçalarla birleştirerek ve bir kısmını kendimiz üreterek bu hale getirdik. 3D yazıcının üretiminde eski makinelerden çıkan malzemeleri kullanarak yaptık. 3D yazıcımızın maliyeti 2 bin lira civarındadır.” 

'İMKAN VERİLİRSE...'

Niğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Bölümü Öğretmeni Mustafa Öztürk, 3D yazıcı ile Lazer kesici makinelerini kendi imkanları ile yaptıklarını söyledi.

Öztürk, “Dışarıda hazır satılan malzemeleri, kendi imkanlarımızla rahatlıkla yapılabileceğimizi öğrencilerimize gösterip ve bunların daha değişik boyutlarını yapabileceğimizi planladık. Bunlar henüz prototip yani istediğimiz gibi geliştirme imkanına sahibiz. Ebat olarak, hız olarak ve istenilen niteliğine göre bunları istediğimiz gibi büyütüp küçülte biliriz. Biz tamamen karşıdaki kişinin ve ne yapılacağıyla ilgili bizden istenilen şeyleri doğru orantılı olarak yapabiliriz. Burada orta Anadolu’da bir okul olmamız nedeniyle büyük şehirlerden çok farkımız olmadığını hatta imkan verilirse çok farklı şeylerin yapılabileceğini gösteririz” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR 28
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    imkan verilirse diye bir şey yok. imkanı kendin bulacaksın. sanayicilere gideceksin. yatırımcıyla buluşup sunumunu yapacaksın. yaptığın işi kanıtlayıp desteği o şekilde alacaksın dünyanın hiçbir yerinde destek bekliyoruz diye haber yapılmaz. fon ararıyorsan yatırımcıya sunum yap.
    Cevapla
  • Emekli 7 yıl önce Şikayet Et
    You tube da bu makinenin çok daha ucuz şekilde yapıldığını görebilirsiniz. Bence pahalı üretmişler.
    Cevapla
  • Emrah Ç. 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş bunu haber yapıyorsunuz. Bunu bir inşaat teknikeri olarak evde ben bile yapabiliyorum. Meslek liselerinden daha ilham verici şeyler bekliyoruz.
    Cevapla
  • ibrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun tebrik ediyorum...desteklenmeli...
    Cevapla
  • salıncak 7 yıl önce Şikayet Et
    olan yapılan bir şeyin aynısı veya benzerini yapmak kopyalamakdan baska birşey değildir.
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    150 yıllık araba yı yapamıyoruz kopya mopya yapmışlar ya çin dünyanın en büyük ekonomisi ve en büyük kopyacısı buna ne dicen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta katliam yaptı: Şehit ve yaralılar var
Sokak ortasında 10 yaşındaki kız çocuğunu dövdü! Tepkiler sonrası çocuğunu bırakıp gitti