Erdoğan'ın o kararı FETÖ'ye büyük darbe vurmuş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '4G’ye geçersek Türkiye çöplük haline döner' sözüyle FETÖ'ye büyük darbe vurduğu ortaya çıktı.

Erdoğan'ın o kararı FETÖ'ye büyük darbe vurmuş
Erdoğan'ın o kararı FETÖ'ye büyük darbe vurmuş
GİRİŞ 19.08.2016 10:19 GÜNCELLEME 30.08.2016 13:15
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) militanlarının yoğun olarak yuvalandıkları yerlerden biri olan Bilgi Teknolojileri ve İletişimKurumu'nda (BTK) 196 bilişim uzmanı ve yardımcısı görevinden uzaklaştırıldı. 

SAYAN MÜCADELE ETTİ

Fetullahçı terör örgütünün ilk dalga darbe girişimi olan 17-25 Aralık 2013'te, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) üzerinden birçok telefonu hukuksuz şekilde dinlediği ortaya çıkmıştı. Yapılan montajlarla da çok sayıda siyasetçi ve devlet adamının hedef alındığı belirlenmişti. FETÖ'nün en fazla yuvalandığı yerlerden olan ve son KHK ile kapatılarak tüm yetki ve fonksiyonları BTK'ya devredilen TİB gibi BTK'da da FETÖ militanlarının üs kurduğu ortaya çıkmıştı. Ömer Fatih Sayan'ın başkan olarak atanmasının ardından, BTK'da FETÖ'yle mücadelede önemli bir yol kat edildi. Kurumda önceki gün yayımlanan kararname ile FETÖ terör örgütü ile ilişiği tespit edilen aralarında çok sayıda bilişim uzmanı ve yardımcısının da bulunduğu 196 kişinin görevine son verildi.

OYUNU ERDOĞAN BOZDU

Öte yandan, BTK'da görevden uzaklaştırılan isimlerin yüzde 90'ının 4G ihalesi için hazırlık yapan personellerden oluştuğu iddiaları kamuoyuna yansımıştı. Bu durum kurum için de "FETÖ 4G ihalesi için çalışmış" yorumlarına neden olurken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "4.5G'ye geçin" talimatı vermesiyle buradaki oyunun bozulduğu da ifade edilmişti.

4.5G İHALESİNİ YÖNETEN YANIK DA İSTİFA ETTİ

Kurumda dikkat çeken bir diğer istifa ise BTK eski Başkan Yardımcısı Deniz Yanık'ın istifası oldu. BTK'daki görevinden ihraçların yaşandığı gün istifa eden Yanık, 26 Ağustos 2015'te gerçekleşen ve 4 milyar euro gibi tarihi bir rakamla sonuçlanan 4.5G ihalesinde İhale Komisyon Başkanı olarak görev yapmış ve ihalenin kazananlarını kendisi açıklamıştı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gündemde 4G ihalesi var. Ama dünya 5G’yi konuşuyor. 4G’yle hiç zaman kaybetmeyelim. O zaman 3G’de 2 yıl daha sabredersek, 5G’ye geçeriz. Aksi takdirde 4G’ye geçersek Türkiye çöplük haline döner” demişti. Daha sonra gerçekleşitirilen 4.5 G ihalesinde firmalar 3.96 milyar euro ödeme yapmıştı. 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 9
  • Yakup 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya bak abi işte devlet bilgisayar mühendisi alımı yapması gerekiyor. (Koyun can derdinde kasap et derdinde :) temsili )
    Cevapla
  • bey 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayin cumhurbaskanim devletimizin yanindayiz ne olur yanlis yapmayin insanlarimiz yeni taten refaha ermek uzere.danismanlarinizi iyi secin
    Cevapla
  • Kahya 7 yıl önce Şikayet Et
    iyi taktik.
    Cevapla
  • Helal Reis 7 yıl önce Şikayet Et
    Reis yine yaptı yapacağını.. yediğin içtiğin ana sütü gibi helal olsun Reis..
    Cevapla
  • Rfk 7 yıl önce Şikayet Et
    Haberden hiçbir şey anlamadım birileri istifa etmiş niye istifa ettikleri belli değil .Nasıl darbe vurulmuş anlamadım. başlıkla haber bambaşka şeyler. bir şey anlatılmaya çalışılmışsa da anlatılamamış.
    Cevapla
  • Erkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Dert etme dostum herşey kontrol altında
    Cevapla
  • el kurdo72 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen kafanı yorma.. Ben çok iyi anladım
    Cevapla
  • halk 7 yıl önce Şikayet Et
    kardeş 4 g ihalesinin türkiyeye ek maliyetleri de bu hainlerin cebine gidecekti yani kendi şirketleri vasıtasıyla bu paraları da cukka edeceklerdi ama erdoğan 4.5 G olsun diyince cukkalarıda hayalleride suya düştü devlet kar etti kapişşş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı