Türkiye konuşma süresinde Avrupa lideri

Türkiye'de aylık ortalama mobil görüşme süresi, ikinci çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,7 arttı.

Türkiye konuşma süresinde Avrupa lideri
Türkiye konuşma süresinde Avrupa lideri
GİRİŞ 12.11.2016 14:11 GÜNCELLEME 12.11.2016 14:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye, cepten görüşme süresinde Avrupa'da liderliğini korurken, en yakın takipçileri Fransa, İsveç ve Norveç ile arayı açarken, MoU değeri 151 dakika olan Almanya'yı neredeyse üçe katladı.

AA muhabirinin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verilerinden yaptığı derlemeye göre, geçen yıl sonu itibarıyla Türkiye’de yaklaşık yüzde 93,5 penetrasyon oranına karşılık gelen toplam 73 milyon 650 bin 996 mobil abone bulunurken, 4,5G abone sayısı 38 milyon 597 bin 384’e yükseldi.

Toplam trafiğin dağılımına bakıldığında, yıllar itibarıyla mobil arama trafik miktarı artarken, sabit arama trafik miktarının düştüğü görüldü. Toplam trafik miktarı bu yılın ikinci çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artışla 59,3 milyar dakikadan 63 milyar dakikaya yükseldi ve bu trafiğin yaklaşık yüzde 95'ini mobil trafik oluşturdu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • hasan57 7 yıl önce Şikayet Et
    konuşmaktan ziyade cep telefonu artık bir parçamız olmuş normaldir dünyada bunu da lider olmamız.
    Cevapla
  • Hava 7 yıl önce Şikayet Et
    Normaldir. Askerde arkadaşım vardı az konuşuyorum diyordu. Tezkereci zamanında işte neyse sabah 9 da tabura çıkardık 12 ye kadar konuşurdu yemeği yerdi öğleden sonra 1 gibi bir başlardı akşam yemeğine kadar konuşurdu. Sonra akşam yemeğinden akşam taburuna kadar. Taburdan sonrada uyuyana kadar bazen sabahlıyordu. Böyle bir kaç arkadaşım var askerde. Askerlik bitti sivilde arayım diyorum ne yapıyor ne ediyorlar diye ne zaman arasam bir başkasıyla görüşüyor diyor :D
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar duyurdu! Türkiye ve ABD arasında dev LNG anlaşması imzalandı
Okul müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürüldüğü saldırının görüntüleri