Fiber için 'ortak altyapı' çağrısı

TELKODER Başkanı Arıak, fiberde ortak altyapı kurulması gerektiğini söyledi.

Fiber için 'ortak altyapı' çağrısı
Fiber için 'ortak altyapı' çağrısı
GİRİŞ 10.12.2016 12:37 GÜNCELLEME 10.12.2016 12:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) Başkanı Yusuf Ata Arıak, fiberde ortak altyapı kullanımının sektörün en sıcak gündemini oluşturduğunu söyledi.

Turkcell, Vodafone, Türksat gibi sektörün büyük oyuncularının TELKODER üyesi alternatif operatörlerle bir araya gelerek kurmaya hazırlandıkları ortak altyapı şirketinin önemine işaret eden Arıak, OECD ülkeleriyle karşılaştırıldığında, sabit geniş bant yaygınlık oranlarının Türkiye'de çok düşük seviyede kaldığını ifade etti.

Arıak, Türkiye'deki toplam fiber ağı uzunluğunun bu yılın ikinci çeyreği itibarıyla 272 bin kilometreye yükseldiğini, fiber yaygınlık oranının ise yüzde 13 olduğunu bildirdi.

"Ortak altyapı şirketi kurulmalı"

Yüzölçümü, nüfus ve veri talebi göz önüne alındığında, Türkiye'nin yüzölçümüne göre 16 kat daha fazla fiber uzunluğa sahip olması gerektiğini belirten Arıak, "Bu hedefe ulaşmayı sağlayacak fiber şebekenin yaygınlaşması için atılması gereken en önemli adım ortak altyapı şirketinin kurulmasıdır." diye konuştu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • TÜRK 7 yıl önce Şikayet Et
    radyo verisi, televizyon vericisi,internet vericileri, telsiz vericileri, baz istasyonları bunların hepsini birleştirip bir verciyle dağıtılsa ona göre abonelik yapılsa fuzuli o kadar masraftan kurtulunur
    Cevapla
  • Cihan 7 yıl önce Şikayet Et
    Yaygınlaşma için ortak altyapı önemli olsa da ADSLde olduğu gibi altyapı şirketi kendi firmasına bağlantı kurarken diğer firmalara port yok bağlantı kuramıyoruz derse ne olacak?
    Cevapla
  • hollandada 7 yıl önce Şikayet Et
    port herzaman olur fiyatini odediktrn sonra peering portlar herzaman olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması