Wikipedia açılacak mı? Karar verildi

29 Nisan cumartesi günü itibariyle Türkiye'de erişime kapatılan Wikipedia açılacak mı? Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararını verdi

Wikipedia açılacak mı? Karar verildi
Wikipedia açılacak mı? Karar verildi
GİRİŞ 05.05.2017 13:43 GÜNCELLEME 05.05.2017 13:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Internet'in en geniş kapsamlı ücretsiz çevrimiçi ansiklopedisi Wikipedia’ya geçtiğimiz günlerde Türkiye’de erişime engellendi.

BAŞVURU YAPTILAR

Türkiye’den erişimin engellenmesinden sonra sitenin bağlı olduğu ‘Wikimedia Vakfı, idari tedbir kararından sonra Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından alınan karara itiraz etmişti.  Mahkemeye yapılan itirazda, söz konusu erişim engellinin ifade özgürlüğüne aykırı olduğu belirtilerek, daha önce Google ve YouTube için verilen kararlar hatırlatılmıştı. Ayrıca, Wikipedia’nın erişime engellenmesine sebep olan içeriklerin 2 dildeki Wikipedia versiyonunda yer aldığı ve platformun tamamının kapatılmasının ölçüsüz bir karar olduğu itiraz dilekçesinde yer almıştı. İtirazı değerlendiren mahkeme yasağın sürmesi yolunda karar verdi.

NEDEN ERİŞİME ENGELLENDİ

HaberTürk'te yer alan habere göre Wikipedia içerisinde Türkiye'yi terörle aynı düzlemde gösteren içerikleri tespit edilerek bununla ilgili girişimler başlatıldı.

Site yetklilileriyle gerekli yazışmalar yapılmasının ardından söz konusu içeriklerin kaldırılmadığı tespit edildiği için Wikipedia sitesine erişim engeli konuldu.

YORUMLAR 3
  • Ezgi 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir makaleyi kaldırmak bu kadar zor olmamalı. Bir aydan fazla süredir siteye erişemiyoruz. Eğer yasağı kaldırmayı düşünmüyorlarsa böyle bir ansiklopedi kurulsun, yararlanalım.
    Cevapla
  • Haydar 6 yıl önce Şikayet Et
    En iyisini yapiyor ulkemiz.. Hicbir firma bir ulkeden daha buyuk gormemeli kendini.. Kimsiniz? Vu konuda Cinin yaptigi gibi bir ansiklopedi yapmamiz lazim..
    Cevapla
  • Biri 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkçe yazmayı öğren, sonra bu derin mevzulara gir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti