Yerli otomobildeki elektroniğe yerli aday

Yerli sermaye ile kurulan DAIICHI Elektronik, yerli otomobilin teknolojik alt yapısı, elektronik sistemleri ve gösterge panellerini üretmek için aday oldu.

Yerli otomobildeki elektroniğe yerli aday
Yerli otomobildeki elektroniğe yerli aday
GİRİŞ 02.10.2017 11:37 GÜNCELLEME 02.10.2017 11:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

DAIICHI Elektronik, Bursa'da otomotiv sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi. İnfotainment/audio çözümleri ve konsept ürünlerinin sergilendiği 'Teknoloji Günü'nde yeni teknoloji sistemleri tanıtıldı. 

'TÜBİTAK İLE GELİŞTİRİYORUZ'

Araç içi OEM multimedya ve navigasyon sistemleri alanında global firmalarla başarıyla rekabet etmekten ve Türkiye'nin adını duyurmaktan gurur duyduklarını belirten DAIICHI Elektronik Genel Müdürü Ömer Tunç Akdeniz, "Özellikle öne çıkarmak istediğimiz teknolojiler var. Geleceğin teknolojisi olarak gördüğümüz kendi Ar-Ge ekibimiz ve çözüm ortaklarımızla birlikte çalıştığımız proje. Artık araç üzerinde her şey dijitalleşiyor. Ekran üzerine yansıtılarak gösterge paneli, multimedya paneli ve klima kontrolleri sağlanıyor. Geniş ekranda sergileyerek sürücüye daha konforlu bir teknolojiyi sunuyoruz. Bu gelişme programını TÜBİTAK ve diğer çözüm ortağı firmalarıyla geliştiriyoruz. Diğer araçlara da adapte edeceğiz. Artık cep telefonu ile bütün sistemler entegre çalışıyor" dedi.

'YURT DIŞINDAN ZİYARETÇİLERİMİZ VAR'

Türkiye'nin haricinde 7 farklı ülkede iş geliştirme temsilcilikleri, üretim tesisi, Ar-Ge merkezi ile Türk mühendislerinin geliştirdiği ürünleri dünya üzerindeki otomobil üreticilerinin hizmetine sunarak ülke ekonomisine önemli katkılar sağladıklarını ifade eden Akdeniz, "Artık kullanmış olduğunuz telefonla bu ekranları kontrol edebileceğiz. Aynı zamanda dijital ekran kullanıldığı için gösterge paneli istenilen bilgi daha görsel bir şekilde ekrana yansıtacak. Üretim hatlarına ve ana sanayisine ürün veren tek Türk firmayız. Burada özellikle şuana kadar vermiş olduğumuz ürünleri ve gelecekteki araçtan araca komünikasyon çalışmalarımızı burada tüm otomotiv tanıtmak istedik. Bugün Türkiye'de üretim yapan her yerden misafirlerimiz var. Hatta yurt dışından da ziyaretçilerimiz var" diye konuştu.

'DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA SATIYORUZ'

DAIICHI Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Yıldırım ise "Bugün dünyanın dört bir yanına dijital ürünlerimizi satıyoruz. Türkiye'de tasarlıyoruz. Türk firması olarak böyle güzel şeyler yapmak ve dev pazardan pay alabilmek bizleri mutlu ediyor. İnşaallah, ileride Türkiye'de üretim yapmayı hedefliyoruz" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • otokolik 6 yıl önce Şikayet Et
    yerli oto diye bir proje yok artık,hepsi rafa kalktı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...