Google Chrome kullananları bekleyen büyük tehlike

İnternet tarayıcısı Google Chrome’un Windows işletim sistemi bulunan bilgisayarlardaki tüm dosyaları sürekli olarak taradığı ileri sürüldü.

Google Chrome kullananları bekleyen büyük tehlike
Google Chrome kullananları bekleyen büyük tehlike
GİRİŞ 05.04.2018 10:37 GÜNCELLEME 05.04.2018 10:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD merkezli Motherboard sitesinin haberine göre Siber güvenlik uzmanı Kelly Shortridge, Google Chrome tarayıcısının, ‘belgeler’ klasöründeki dosyalar da dahil olmak üzere bilgisayarındaki tüm dosyaları taradığını belirtti.

Haberde bu sorunun, anti virüs programı ESET’in birikimlerini kullanan Chrome Cleanup Tool aracından kaynaklandığı, Chrome’un, ESET çekirdeğini kullanarak tarayıcıya saldırabilecek olan zararlı yazılımları aramak için bilgisayarı taradığını, söz konusu zararlı yazılımlara rastlaması durumundaysa sorunlu dosya ile ilgili verileri Google’a gönderdiği kaydedildi.

Daha önce Amerikan şirketi Trustlook'un uzmanları, Telegram, Twitter, Viber, Facebook Messenger, Skype, Line, Weibo vb. uygulamalardan bilgi çalabilecek yeni bir virüsün keşfedildiğini rapor etmiş, com.android.boxa adlı virüsün Çin menşeili Cloud Module uygulamasında tespit edildiği ifade edilmişti.

YORUMLAR 5
  • Hyr 6 yıl önce Şikayet Et
    Google chrome hakaız bir şekilde virüsler tarafından kilitleniyor. Sadece chromu kilitlemiyorlar. Bizim bilgisayara da zarar veriyor. Chrome haklı savunmasını yapıyor. Benden garama izni istese bem izin veririm. Belki de o bi izni kullanıyor. Zaten yüklerken soruyor. Google yardımcı olmak için istatstik bilgiye izin veriyormusun.eğer ard niyetleri olsa en jahati bilgilerimiz .zaten ellerinde.
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar yerli ve milli işletim sisteminiz Pardus 17.2 kullanın. Hem güvenli hem de windows dan çok daha hızlı...
    Cevapla
  • MÜSLÜMAN TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    Yalan
    Cevapla
  • Teknokritik 6 yıl önce Şikayet Et
    Yalan değil. chrome kullanırken birden bilgisayar hararetli bir işlem yapmaya başladı. hafızada çalışan programları denetlerken clean tool diye birşey işlemciyi %50 işgal ediyordu. clean toolu bulunduğu dizinden sildim. sorun şimdilik düzeldi. ama bir süre başka bir tarayıcı kullanmak daha iyi olacak.
    Cevapla
  • Aziza 6 yıl önce Şikayet Et
    Yalan filan değil, Pardus linux tabanlı ve Windowstan binkat daha güvenli..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li Üsküdar Belediyesi'nin ilk icraatı şaşırtmadı: Emekçileri işten çıkardılar!
Birinci Dünya Savaşı'nda kaç kişi hayatını kaybetti? İşte yayınlanan rakamlar...