Sosyal medya platformları boykot edilecek!

Mark Zuckerberg’in veri skandalıyla ilgili ifade vereceği 11 Nisan’da Facebook, WhatsApp ve Instagram bir gün süreyle boykot edilecek. Operation Faceblock adıyla başlatılan girişim tarafından organize edilen boykot veri gizliliğine dikkat çekmek için yapılacak.

GİRİŞ 09.04.2018 16:07 GÜNCELLEME 10.04.2018 14:43
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, veri gizliliği konusunda 11 Nisan’da tanıklık edecek. Aynı gün Operation Faceblock adıyla bir girişim başlatılarak Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi uygulamalar boykot edilecek. Protestolar Cambridge Analytica skandalından etkilenen 87 milyon kullanıcı için 24 saat boyunca sürecek. Kullanıcıların rızası olmadan kişisel verilerin kullanımı, 2011 yılında FTC'nin Facebook ile imzaladığı bir kararnameyi ihlal ediyor.

Milliyet’te yer alan habere göre Faceblock Operasyonu sözcüsü Laura Ullman, boykotun sosyal medya ağına, grubun veri gizliliği konusunda "güçlü bir mesaj" göndereceğini söyledi. Skandalın bir sonucu olarak Ullman, boykotta yer almayı planlayan pek çok kişi olduğunu, ancak Facebook'u ve diğer uygulamaları kurumsal şemsiyesi altında kullanmayı sevdiğini belirtti.

 
YORUMLAR 7
  • KanuniTR 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizde bir çok platform var fakat trafik yakalayamadıkları için sponsor bulamıyorlar. Bizim insanımız yeni doğan bebekten atletizm yapmasını istedikleri için de hemen taşa tutuyorlar. Ülkemizde maalesef biraz trafik yakalasa belki 2 3 sene içinde bir Facebook kalitesine ulaşabilecek platform var fakat insanımız benimsemiyor manevi destek bile sağlamıyor.. Bu algıyı bitirmeden bir platform ya dikte edilerek çıkabilir yada hiçbir zaman çıkamaz..
    Cevapla
  • Adsız 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet Bensu, kullananlar için bu iyi bir fikir. Türk yapımı.İHA, SİHA'larımız gibi. Google, facebook gibi bizim de yerlisi olabilir, bu işin uzmanları devlet onayı ve gözetiminde bunu başarabilir. Hesabı olan herkes bunu sanal ortamda yaygınlaştırsın. Önceki uzun yazımı ve bunu yaygınlaştırın lütfen. Yaşasın Türkiye !
    Cevapla
  • Adsız 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet Bensu, Kullananlar için bu iyi bir fikir. Türk yapımı. İHA, SİHA'larımız gibi. Google, facebook gibi bizim de yerlisi olabilir, bu işin uzmanları devlet onayı ve gözetiminde bunu başarabilir. Hesabı olan herkes bunu sanal ortamda yaygınlaştırsın.. Üstteki uzun yazımı ve bunu yaygınlaştırın lütfen. Yaşasın Türkiye !
    Cevapla
  • Adsız (düzeltme) 6 yıl önce Şikayet Et
    Facebook gibi sosyal medya kuruluşları kapatılsn, Türkiye'den erişim engellensn. Ulusal güvenlğimiz, çıkarlarımız tehlikede. Çünkü facebook gibi sosyal medyalar, bu dış güçlerin (ülkemizi mahfetmek isteyen ülkeler) olduğu için biz Türkler ne kadar kullanırsak onların cebine para giriyor, bu da bize o ülkelerin teröre silah desteğiyle geri dönüyor, bunu biz yapıyoruz.. Google vb. de dahil tüm bilgileri sildik zannediyoruz ama onların veri tabanında kayıtlar ve kişisel tüm veri/bilgiler tutuluyor. Avrupada internet (özellikle facebook) kullanımında üst sıralardayız. Üstelik de radyasyon, ölüm tehlikesi saçıyor. eğitim ve başarıda üst sıralarda olmalıyız. Kesinlikle kullanmayalım.
    Cevapla
  • bensu 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ye ait yerli olan facebook gibi paylaşım sitesi açılsa diye düşünüyorum
    Cevapla
  • plato 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizimkiler protesto etmez arkadaş kime söylediysem sanki o gün uyuma yada yemek yeme demişim gibi anlamamış bir ifadeyle bakıyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Maliye Bakanı Smotrich: Müzakerelerde Türkiye de var
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..