Bu mesaj iPhone'u bozuyor! İşte çökerten emoji…

Keşfedilen yeni bir iPhone hatası, spesifik iki iletinin Mesajlar uygulamasını çökerttiğini ortaya çıkardı.

Bu mesaj iPhone'u bozuyor! İşte çökerten emoji…
Bu mesaj iPhone'u bozuyor! İşte çökerten emoji…
GİRİŞ 10.05.2018 10:43 GÜNCELLEME 10.05.2018 10:43

“Siyah Nokta Hatası” olarak adlandırılan bir iPhone hatası, aşağıdaki metinde görülen büyük siyah noktanın gönderildiği iki iletinin cihazdaki mesajlaşma uygulamasının çökmesine sebep oluyor.

Uygulaması çöken kullanıcılar uygulamayı durmaya zorladıktan ya da telefonlarını yeniden başlattıktan sonra mesajlaşma uygulamalarına yeniden erişebiliyor. Diğer uygulamalar hatadan etkilenmezken, sorun çözülene kadar iPhone’un daha yavaş çalıştığını saptayan kullanıcılar da oldu.

Söz konusu siyah nokta emoji’si daha önce WhatsApp’ın Android uygulamasını çökertmesiyle adını duyurmuştu. Şimdi de iPhone’daki Mesajlar uygulamasına aynı etkiyi yaptığı anlaşılan emoji’nin içerisinde birçok gizli karakter bulunduğu için telefon işlemcilerinin bunları okumakta zorlandığı ve sorunun bu sebepten kaynaklandığı belirtiliyor.

Sorunun çözümü ise yalnızca birkaç saniye alıyor. Mesajlar uygulamasını kapatmaya zorlayın, sonra uygulama ikonuna basılı tutarak açacağınız ekrandan Yeni Mesaj’ı seçin. Bu sayede uygulama yeniden başlayacak ve böylece soruna sebep olan mesajı silebileceksiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Barış Alper Yılmaz şov yaptı! Galatasaray liderliğini sürdürdü
İsrail, İran'a karşılık verme kararı aldı