Bakan Varank, büyük müjdeyi verdi

Dünyanın en iyileri arasında gösterilen Hassas Güdümlü Akıllı Seyir Füzesi SOM-J ve Lazer Güdümlü Minyatür İHA Füzesi BOZOK'un ilk testleri başarıyla tamamlandı.

GİRİŞ 28.07.2018 01:42 GÜNCELLEME 28.07.2018 09:37
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

(Haber7)

Savunma ve havacılık sanayiisinde dışa bağımlılığın kısa sürede en alt seviyeye çekilmesi ve yerli katkının artması için başlatılan “Milli ve Yerli Teknoloji” seferberliği tam gaz ilerliyor. Son müjdeyi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank verdi.

SOM-J VE BOZOK ARTIK GÜN SAYIYOR

Bakan Varank, TÜBİTAK tarafından geliştirilen Savunma Sanayi Başkanlığı'nın projeleri arasında yer alan Hassas Güdümlü Akıllı Seyir Füzesi SOM-J ve Lazer Güdümlü Minyatür İHA Füzesi BOZOK’un yapılan ilk testlerin başarıyla tamamlandığını duyurdu.



SOM-J'nin özellikleri;

HAVADA HEDEF DEĞİŞTİREBİLİYOR

SOM-J, taşıdığı yüksek çözünürlükteki görüntüleyici kızılötesi arayıcı başlığa sahip olacak. Hassas hedefleme sağlayacak bu sistem aynı zamanda atışın ardından Havadan İhbar Kontrol uçaklarının koordinesi ile hedef değişikliği de yapabilecek. Aynı şekilde uçuş sırasında hedefe vuruş açısı ve yaklaşma irtifası gibi değişiklikler de gerçekleştirilebilecek.

RADARA YAKALANMIYOR

 

 

Menzili 100 deniz mili yani 185 kilometre olarak planlanan SOM-J, atıldıktan sonra kuyruğunda dört adet denge kanatçığına sahip. Füze çok alçaktan radara yakalanmadan uçabilecek. Kara üzerinde ise SOM-J, yeryüzü şekillerini izleyerek kendini saklayabilen bir seyrüsefer sistemi ile hedefine ilerleyecek. SOM-J, yeni nesil savaş uçağı F-35'te de kullanılacak.



YORUMLAR 48
  • türkoglu Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    f35 unutun. onlar gelene kadar bi 10-15 sürer tabi önceden savas cikmazsa
    Cevapla
  • Kartal 5 yıl önce Şikayet Et
    inşallah kendi uçaklarımızada yaptığımızda bu haçlıların tehditlerinin bir önemi kalmayacak.REİS in dediği gibi milli ve yerli üretimi hızla artırmalıyız.
    Cevapla
  • ümit 5 yıl önce Şikayet Et
    Çoook geç kalıyoruz maalesef eğer milli uçak,füze,tankımız olsaydı şimdi abd bize karşı tehtid dili kullanamazdı
    Cevapla
  • sadi 5 yıl önce Şikayet Et
    onu muhalefete soyle.. durmadan ve devamli olarak bu priojeleri aksattiran ve engelleyen kim?
    Cevapla
  • bozkurt 5 yıl önce Şikayet Et
    maşallah inşallah biran önce seri üretimi de yapılır
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Prototip ve maket ten birde Fabrika üretimine geçsek.Altay tankı,Savaş uçağımız,Füzelerimiz hatta Milli Arabamız maalesef Yıllardır maket ve prototipleri ile oyalanıyoruz.Ama PARK inşaatları şip şak bitiriliyor.Paraları toprağa gömüyoruz ancak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 34 ile son dakika uyarısı!
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti