Impossible Aerospace, 2 saat uçabilen drone yaptı

ABD merkezli Impossible Aerospace, 2 saate kadar uçuş süresi sağlayabilen bir drone yaptığını açıkladı. US-1 isimli drone 45 dakikada %75 oranında şarj edilebiliyor.

Impossible Aerospace, 2 saat uçabilen drone yaptı
Impossible Aerospace, 2 saat uçabilen drone yaptı
GİRİŞ 12.09.2018 11:43 GÜNCELLEME 12.09.2018 12:43

Eğlence ve  endüstriyel amaçlar için kullanılabilen drone'ların en büyük dezavantajı şüphesiz ki zayıf pil ömrü. Birçok drone havada sadece 25 dakika kalabilecek kapasiteye sahip. Bu da uzun sürelerboyunca kullanmanın imkansız olduğu anlamına geliyor.

Bununla birlikte ABD'de yer alan Impossible Aerospace isimli bir şirket US-1 drone'larının 2 saate kadar uçuş süresi sağlayabileceğini iddia ediyor. Impossible Aerospace ayrıca drone'un bataryasının 45 dakikada %75 oranında şarj edilebileceğini belirtti. Buna göre kullanıcılar drone'larını tekrar uçurmakiçin fazla beklemek zorunda kalmayacaklar.

Fiyat etiketi cep yakacak

 

 

Tahmini uçuş süresi 90 dakika ila 2 saat arasında olan drone'u 45 dakika içinde %75 oranında şarj edebilmek kullanıcıların en az bir saatlik ekstra uçuş süresi elde edebilmelerini sağlayacak. Şirket drone'u tasarlarken öncelikli olarak pil konusuna eğildiğini söylüyor.

Impossible Aerospace CEO'su Spencer Gore, drone'un gövdesinin daha uzun süre havada kalmasını sağlayacak pillerle dolu olduğunu belirtti. Ne yazık ki US-1 ucuz bir fiyat etiketi taşımayacak. Drone'un 7.000 dolardan başlayan fiyatlarla bu yılın sonlarında satışa sunulması bekleniyor.

KAYNAK: DONANIMHABER
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi