Türksat, Ultra HD 8K yayınına başladı

Türksat 4B haberleşme uydusu üzerinden Ultra HD 8K test yayını başladı.

Türksat, Ultra HD 8K yayınına başladı
Türksat, Ultra HD 8K yayınına başladı
GİRİŞ 27.10.2018 11:16 GÜNCELLEME 27.10.2018 11:17
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türksat AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Ultra HD 8K test yayını, Türksat, Kızıl Elektronik, Vestel ile Socionext firmalarının iş birliğiyle gerçekleştirildi. Çalışmalar sırasında İstanbul'un tarihi ve doğal güzellikleri, Ultra HD 8K formatında çekilerek gerçeğe çok yakın yüksek çözünürlüklü görüntüler elde edildi.   

HD yayınının 16 katı çözünürlüğe sahip olan Ultra HD 8K teknolojisine geçiş yapılması, bu tür teknolojilerin yaygınlaştığı dönemlerde, yerli firmalara söz konusu teknolojiyi dünyayla rekabet edecek şekilde ürün sunabilme imkanı verecek. Bu teknolojiye ait ürünlerde milli teknoloji üreticilerinin vereceği olası katkılar, ithalatın azaltılmasını ve ihracatın artırılmasını sağlayacak.

 

 

Öte yandan 1-3 Kasım'da İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek Global SatShow etkinliği kapsamında Ultra HD 8K yayın teknolojisi ziyaretçiler tarafından Türksat standında deneyimlenebilecek.

YORUMLAR 5
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bravo Türksat'a kaliteli iş yapıyorlar
    Cevapla
  • Ramo 5 yıl önce Şikayet Et
    2002 de yabancı uydulardan frekans kiralayan eski Türkiyeden uzayda 4 Adet kendisine ait uydusu olan ve yeni yerli imalat 4 Adet uydusunda sona gelen Yeni ve Büyük Türkiye çatlasın düşmanlarımız, Yaşasın Milletimiz.
    Cevapla
  • bülent duman 5 yıl önce Şikayet Et
    allah razı olsun
    Cevapla
  • i d 5 yıl önce Şikayet Et
    4k bittimi 8 kyagectik
    Cevapla
  • mtdrgn 5 yıl önce Şikayet Et
    hd yayın daha tam oturmadı, çoğu kanal hala ya sd yayında ya da çakma hd yayın yapıyor. ama 8k nın temeli atılması güzel.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!
Tarih verip yalvardılar: Türkler geliyor, acil bizi tanıyın...