Düşen satışlar sonrası Apple'dan önemli karar

Apple’ın ilk çeyrekteki gelir tablosuna ve iPhone’ların tatil dönemindeki satış raporlarını okuyan Tim Cook, şirketle ilgili önemli bir karara imza atarak işe alımların azaltılmasını istedi.

Düşen satışlar sonrası Apple'dan önemli karar
Düşen satışlar sonrası Apple'dan önemli karar
GİRİŞ 21.01.2019 14:11 GÜNCELLEME 21.01.2019 14:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Akıllı telefon sektörünün en büyük oyuncusu olan Apple’da işler pek de yolunda gitmiyor. Altı ay önce bir trilyon barajını aşan ilk şirket olan Apple, bu yükselişin hemen ardından finansal bir belirsizliğe girdi ve iPhone’lardaki satış başarısı gözle görünür bir belirginlikle düşmeye başladı.

İki hafta önce ise şirketin CEO’su Tim Cook, yatırımcılara gönderdiği mektup ile ilk çeyrek gelirlerinin beklenildiğinden daha düşük olduğunu ve daha az kullanıcının yeni iPhone’ları satın almayı tercih ettiğini açıklamıştı.

Yeni iPhone modelleri ile hedeflenen satış başarısına ulaşamayan şirket önemli bir karara imza attı. Bloomberg’in haberine göre Tim Cook bu ayın başında gerçekleşen toplantıda iş alımların azaltılması yönünde talimat verdi.

ÇALIŞAN SAYISINI AZALTACAK 

Özellikle tatil sezonunda satışların beklenildiğinden düşük olması nedeniyle alınan bu karar, işe alımları tamamiyle dondurmayacak fakat belirli bölgelerde işe alınan çalışan sayısını önemli ölçüde azaltacak. Apple’ın yapay zeka birimi ise bu karardan etkilenmeyecek ve hızlı bir şekilde büyümesine devam edecek.

iPhone’lardaki satışın düşmesinin en büyük sebebi olarak Aralık 2017’de başlayan ‘batarya değişim programı’ gösteriliyor. Pek çok insan yeni bir iPhone almak yerine sadece bataryayı değiştirmeyi tercih ediyor. Böylece tüketiciler eski cihazları ile tekrar maksimum verime ulaşmış oluyorlar.

Son raporlara göre 11 milyon kişi eski iPhone’larının bataryasını değiştirmiş. Bu da demek oluyor ki 11 milyon kişi yeni bir iPhone’a almak yerine 29 dolara yeni batarya almış.

YORUMLAR 1
  • Bahadır 5 yıl önce Şikayet Et
    Eski Nokia izinde Samsung ve onu takip etmeye başlayan Apple... Huawei de bu basamağa çıktıktan sonra xiaomi ivme kazanarak geleceğin markası olmaya yürüyor, tabi geleceğin markaları da sonu hazin oluyor. Bu bir döngü maalesef. Kazananı yok, dönemin kazanıp vatanı oluyor hep. Sonrası küllerinden doğma hikayelerine dönüyor ama başarılı olan henüz olmadı...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!