Twitter'dan itiraf: Yanlışlıkla paylaştık! Özür dileriz

Twitter’dan bazı iOS kullanıcılarının konum verilerinin ‘yanlışlıkla’ bir iş ortağı ile paylaştıkları itirafı geldi. “Konum verilerinizi toplamış olabiliriz… Çok üzgünüz” açıklaması yapan Twitter, kullanıcıları gizlilik ayarlarını kontrol etmeye çağırdı.

Twitter'dan itiraf: Yanlışlıkla paylaştık! Özür dileriz
Twitter'dan itiraf: Yanlışlıkla paylaştık! Özür dileriz
GİRİŞ 14.05.2019 23:52 GÜNCELLEME 14.05.2019 23:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sosyal ağ Twitter, bazı iOS kullanıcılarının konum verilerini yanlışlıkla bir iş ortağı ile paylaştığını duyurdu.

 

 

Twitter’dan yapılan açıklamada, “Yanlışlıkla iOS konum verilerini, güvenilir ortaklarımızdan biriyle paylaştığımızı keşfettik. Özellikle, iOS için Twitter'da birden fazla hesap kullandıysanız ve bir hesapta konum özelliğini kullanmayı seçtiyseniz, sahip olduğunuz aynı cihazda başka hesapları kullanırken yanlışlıkla konum verilerinizi toplamış olabiliriz… Bunun için çok üzgünüz” denildi.

‘GİZLİLİK AYARLARINIZI KONTROL EDİN’

 

 

Kullanıcıları gizlilik ayarlarını kontrol etmeye davet eden Twitter’ın duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

“Gerçek zamanlı teklif olarak bilinen bir reklamcılık işlemi sırasında yer verilerini güvenilir bir ortağa gönderilen alanlardan kaldırmayı hedefledik. Konumun kaldırılması planlandığı gibi gerçekleşmedi. Ancak, paylaşılan verileri posta kodundan veya şehirden (5 kliometrekare) daha kesin olmayacak şekilde “belirlemeye” yönelik teknik önlemler aldık. Bu konum verileri bir adres belirlemek veya kesin hareketlerinizi haritalandırmak için kullanılmıyor. İş ortağımız, Twitter'daki kimliğinizi tehlikeye sokabilecek hesap bilgilerini almadı.”

KONUM BİLGİSİ NASIL SİLİNİR?

Sosyal ağlarda son dönemde bir biri ardına gelen veri sızıntıları ve kişisel bilgilerin ifşası olaylarına bir yenisini daha ekleyen Twitter’daki bu skandal sonrası, bu platformdaki konum bilgilerinize göz atmak istiyorsanız, şu adımları izleyebilirsiniz: Twitter > Profil > Ayarlar ve Gizlilik > Gizlilik ve Güvenlik > Tweet Konumu. Bu bölümde geçmiş tweet’lerinizdeki konum bilgilerinizi de silebiliyorsunuz.

YORUMLAR 5
  • serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    konum verisi toplamak laf kalır, motosiklet kullandığımı daha sonra bırakıp otomobile binerek devam ettiğimi bilecek kadar hassas işleniyor veriler, bunu zaten herkes görmüştür.
    Cevapla
  • melik 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar zaten o verileri gerektiğinde kullanmak için kurmuş, babasının hayrına sana bedava kullandırmıyo ya.Telfon numaranda belli ,istediğ zaman seni bulabiliyor.
    Cevapla
  • M.Akif 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar gereksiz şey varsa bizim insanımız müptela
    Cevapla
  • Şükür 4 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir sosyal ağım yok niyetimde yoh
    Cevapla
  • Hallo 4 yıl önce Şikayet Et
    eminim yanlışlıkla olmuştur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...