ABD ve çin arasındaki gerginlik PlayStation fiyatlarını etkileyecek

ABD'nin yeni vergi kararına karşı Sony'den açıklama geldi. Geçtiğimiz Mayıs ayında yüzde 10'luk vergi dilimini, yüzde 25'e çıkaran Trump yönetimi, söz konusu vergi dilimini daha da yukarılara çekmeyi hedefliyor.

ABD ve çin arasındaki gerginlik PlayStation fiyatlarını etkileyecek
ABD ve çin arasındaki gerginlik PlayStation fiyatlarını etkileyecek
GİRİŞ 31.07.2019 13:53 GÜNCELLEME 31.07.2019 13:53

Sony, Trump yönetiminin Çin ihracatı için daha yüksek tarifelerle devam etmesi durumunda PlayStation oyun konsollarının daha pahalı olacağı konusunda uyarı yaptı. Geçtiğimiz Mayıs ayında ABD 200 milyar dolarlık Çin mallarına uygulanan yüzde 10'luk vergi dilimini, yüzde 25'e çıkarmıştı.

SONY ABD'NİN BU KARARDAN DÖNMESİNİ İSTİYOR!

ABD bu vergi tarifelerini daha da yükseltmeye hazırlanırken Sony ise üretim maliyetini tüketicilere aktarmak da dahil olmak üzere birçok seçeneği değerlendirdiklerini açıkladı. Şirketin finans şefi olan Hiroki Totoki konuyla ilgili olarak: "“Biz ABD hükümetine daha yüksek vergi tarifelerinin sonuç olarak ABD ekonomisine zarar vereceğine inandığımızı söyledik." ifadelerini kullandı.

Sony geçtiğimiz ay Microsoft ve Nintendo ile bir araya gelerek uygulanan tarifelerle ilgili görüş birliğinde bulunmuştu. Şirket toplantı sonrasında ise yayınladığı 7 sayfalık raporda, vergi maliyetlerinin 840 milyon dolarlık kısmının doğrudan tüketicilere kayabileceğine işaret etmişti. Eğer Trump yönetiminin vergi tarifelerinde bir değişiklik olmazsa, 2020 yılında piyasaya sürülmesi beklenen PlayStation 5 oyun konsolunun fiyatı beklenenin üzerinde olacak. Çin'de üretilen PlayStation'ların üretiminin başka bir ülkeye kaydırılıp kaydırılmayacağı ise şimdilik soru işareti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak