WhatsApp, o firmaya casusluk davası açtı

Sosyal iletişim ağı WhatsApp’ın İsrailli siber gözetim firması NSO Group’a, şirketin mesajlaşma hizmetini geniş kapsamlı casusluk için kullandığı gerekçesiyle dava açtığı belirtildi.

WhatsApp, o firmaya casusluk davası açtı
WhatsApp, o firmaya casusluk davası açtı
GİRİŞ 30.10.2019 09:35 GÜNCELLEME 30.10.2019 09:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

New York Times’ta yer alan habere göre, WhatsApp’ın federal mahkemeye verdiği dilekçede, siber gözetim şirketi NSA Group’un WhatsApp uygulaması üzerinden 20 ülkede, aralarında 100 gazeteci ve insan hakları aktivistlerinin de bulunduğu 1400'den kişiden fazla kişiyi izlediği öne sürüldü.

Gazete haberinde WhatsApp’ın açıklamasına da yer verildi.

Telefonu hacklenen söz konusu kullanıcılarının özel mesajla bilgilendirildiğini açıklayan WhatsApp yetkilileri, ABD California Kuzey Bölgesi Mahkemesine açılan dava ile de İsrailli firma NSO Group’un "kendi servislerini kullanmasının kalıcı olarak yasaklanmasını" talep ettiklerini bildirdi.

Açıklamada, "Dünyanın neresinde olursa olsun, insanların bireysel hak ve özgürlüklerinin ihlal edilmemesinden emin olmak için siber silahların yasal olarak güçlü bir şekilde denetlenmesi gerekir.'' ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR 1
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Whatsapın kendisi ne kadar güvenli kimbilir hangi servislerin elinde Facebook, İnstagram, Whatsap üçününde bir şirketin elinde olduğunu düşünürsek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde