Türkiye'den müthiş 'yapay zeka' hamlesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2020 yılı bütçesinin sunumunu yaptı. Bakan Varank Yapay Zeka Enstitüsünü kurduklarını anlatarak, önemli bilgiler paylaştı.

GİRİŞ 26.11.2019 18:24 GÜNCELLEME 26.11.2019 18:24
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Varank, Yapay Zeka Enstitüsünü kurduklarını anlatarak, "Hızla gelişen yapay zeka tabanlı teknolojilerinin dünya ekonomisine yıllık etkisinin, 2030'da 15 trilyon doların üzerinde olacağı öngörülüyor. Ülkemizin bu alandan hak ettiği payı almasını sağlayacağız." dedi.

 

 

Enstitünün yapay zeka alanındaki projelere öncülük edeceğini belirten Varank, verinin yönetimi, korunması ve yayımı gibi konularda standartların oluşturulmasına katkı sunacağını dile getirdi.

'AÇIK KODLAMAYI YAYGINLAŞTIRACAĞIZ'

Varank, teknoloji şirketleri, sivil toplum kuruluşları ve ilgili kurumlarla Açık Kaynak Platformu inisiyatifini başlattıklarını hatırlatarak, "Yazılımcı ekosistemini geliştirmeyi, ülkemizde üretilen yazılımların niteliğini artırmayı ve açık kaynak kodlamayı yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Yerli açık kaynak çözümleri geliştirerek dışa bağımlılığı azaltacak, mali tasarrufları artıracak ve olası siber güvenlik sorunlarını bertaraf edeceğiz." ifadesini kullandı.

TÜBA Fuat Sezgin Ödülleri'ni ihdas ettiklerini ve başvuru değerlendirme sürecini tamamladıklarını aktaran Varank, tüm kategorilerde ödül kazananları aralık ayında kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdi.

Mustafa Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2020 yılı bütçesinin 14 milyar 257 milyon 291 bin lira olduğunu kaydetti.

YORUMLAR 16
  • Yozgatlı Fetih 1453 4 yıl önce Şikayet Et
    Güzel şeyler oluyor durmak yok yola devam
    Cevapla
  • ayhan kucukoglu 4 yıl önce Şikayet Et
    14,milyar 257 milyon 291 bin lira----290 olmazmiydi sanki cok acayip.
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    10 trilyon dolar abd nin payı olur diğer kısmı diğer ülkeler..
    Cevapla
  • Turuncu 4 yıl önce Şikayet Et
    işte budur hedef koymak önemli, artık hedef koyan bir ülkeyiz çok şükür
    Cevapla
  • niksarlı 4 yıl önce Şikayet Et
    hükümetimiz türkiyeyi nasıl dünyada söz sahibi yaparız diye efor sarfederken,,,muhalefet birbirini yiyor Allah daha beter etsin...yürü uzun adam ve ekibi bu vatan sever millet seninle..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...