Yerli Turbojet motorundan başarılı bir test daha

KALE ARGE tarafından geliştirme faaliyetleri devam eden Türkiye’nin ilk yerli ve milli Turbojet motoru KTJ-3200, bir testi daha başarıyla tamamladı.

GİRİŞ 08.05.2020 20:52 GÜNCELLEME 08.05.2020 21:33
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre; yine KALE ARGE tarafından geliştirilen İrtifa Test Sistemi kullanılarak icra edilen test esnasında KTJ-3200, deniz seviyesinde başarıyla tam hızda (0.8-0.9 Mach) çalıştırıldı. Bu testin, özellikle SOM Seyir Füzesi’nin deniz varyantları olan SOM-C1 ve SOM-C2 ile ATMACA Gemisavar Füzesi için yüksek öneme haiz olduğu tahmin ediliyor.

 

 

Test faaliyeti ile ilgili olarak KALE ARGE Genel Müdürü Cuneyt Kenger tarafından yapılan açıklamada, “Bu hafta yaptığımız birçok testten biriydi. Bunu gerçekleştirmek için eşi görülmemiş bir azimle çalışan kahraman ekibime teşekkür etmek istiyorum. Bu büyük ekip sayesinde, geliştirme programını tamamlamaya çok yakınız.” ifadelerine yer verildi. 

 

 

KALE ARGE tarafından geliştirilen KTJ-3200 Turbojet Motor Sistemi’nin ilk etapta, milli seyir füzeleri SOM-A, SOM-B1, SOM-B2, SOM-C1, SOM-C2 ve SOM-J ile milli gemisavar füzeleri ATMACA Blok I ile ATMACA Blok II’de kullanılması planlanıyor. KTJ-3200 sayesinde Türkiye’nin, bu alanda Fransa’ya olan bağımlılığı sona erecek. 

YORUMLAR 94
  • Rafet Tunçkılıç 3 yıl önce Şikayet Et
    Denizlere hakim olan cihana hakim olur. Kaptanı Derya Barbaros Hayrettin Paşa.
    Cevapla
  • Ibrahım ucan 3 yıl önce Şikayet Et
    Iftiharla okuyorum ve takip ediyorum Bayraktara çamur atanlar da utansinlar Aselsan .. baykar..TEi .Tusaş..ve yüzlerceTedarikçileri kutlayalım .Bati endise ile takip ediyor..Içimizdeki Cekemezleri..Allah effetsin..
    Cevapla
  • Erkut altun 3 yıl önce Şikayet Et
    gurur duyuyorum helal olsun hep birlikte çalışarak azimle güçlü ordu güçlü türkiye
    Cevapla
  • Muhammet aydag 3 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler kale grubuna Allah kolaylık versın
    Cevapla
  • YALNIZ ADAM 3 yıl önce Şikayet Et
    benim atalarım CENABI ALLAHIN ORDUSU SELÇUKLU OSMANLI gerisini tanımam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri