Popüler oyunda putperest ayin tepkilere yol açtı

PUBG Mobile yeni güncelleme ile oyuna putperest ayinine benzeyen bir özellik eklemişti. Gizemli Orman isimli güncellemeyle ortaya çıkan özellik Twitter'da gündem oldu. Sosyal medyada ve Google Play Store'da büyük tepkilere yol açan bu özellik için yapımcı firmanın geri adım atması muhtemel.

GİRİŞ 04.06.2020 11:12 GÜNCELLEME 04.06.2020 11:40
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Son yıllarda fenomen haline gelen Battle Royale tarzı oyunların öncüleri arasında yer alan PUBG Mobile milyonlarca kişi tarafından oynanıyor. PUBG'nin akıllı telefonlarda oynanan versiyonu için yeni bir güncelleme yayınlandı. Gizli Orman isimli güncellemede ortaya çıkan bir detay kullanıcıların dikkatinden kaçmadı. 

 

 


Oyuna yeni eklenen Shanok haritasına getirilen güncellemede oyuncuların yeni özellikleri keşfetmesi için bazı aktiviteler tasarlanmış. Bu özelliklerden birisi de harita üzerindeki totemlere tapınmayı şart koşuyor. Bir putperest ayini gibi gösterilen görev yerine getirilirse oyuncuya hediyeler veriliyor. Sadece ülkemizde değil dünya genelinde ve diğer inançlara sahip oyuncuların da tepkisine yol açan özellik hala oyunda yer alıyor.

PUBG oyuncularına yeni güncellemede ödül alabilmeleri için getirilen puta tapınma özelliği tepkilere yol açtı.

 

 

Bu konuyu yabancı basında ilk olarak Fossybytes gündeme getirerek, Gizemli Orman güncellemesinin Müslüman oyuncular tarafından hoş karşılanmadığını, sosyal medyada oyuna ait resmi hesaplara yönelik yapılan paylaşımlarla açıklamıştı. 

Ülkemizde ise oyuncular, Twitter’da #PUBGoynamaoynattırma etiketiyle kampanya başlatarak tepkilerini dile getirdi. 

PUBG Mobile'in sosyal medya ve uygulama marketlerinde aldığı olumsuz tepkilerin bu duruma bir etkisi olacağa benziyor. Önümüzdeki günlerde yapımcı firma olan Tencent'in konu hakkında bir açıklama yapması ve güncellemeyle ilgili değişiklikler yapmasının muhtemel olacağı düşünülüyor. 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • Eski bir oyuncu 3 yıl önce Şikayet Et
    Ohooo neler var neler. Bu oyunları tasarlayanların arkasında bu küresel düzenin danışmanları yer alıyor. Zaten bu PUBG oyunu devletsiz, kıyamet sonrası yaşama hazırlık oyunu. Bariz belli. Din olarak putları benimsetiyorlar demekki. Ben şeytana taptırırlar diye düşünmüştüm, herhalde o da gelir yakında. Öyle isyan ederek hiçbir yere de varılmaz. Oyunları da kendi kötücül fikirleriyle zehirlediler.
    Cevapla
  • pubg TURKSIBERKUV 3 yıl önce Şikayet Et
    çocuklarınızın oynadigi bu oyunda birileri bizden olmali . dunya genelindeki musluman oyuncularin tepkisiyle simdilik TAPIN modu AÇIL olarak degistirildi . burada da biz variz yeterki ses bir olsun !
    Cevapla
  • Ayaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Böyle oyunları hiç sevmem oyun oynamayı sevmeyenlerdenim böyle yeni yetmeleri bilinç altına işliyorlar
    Cevapla
  • malatya.. 3 yıl önce Şikayet Et
    peygamber efendimizin ümmetine yakismaz bu oyunu oynamak kim indirdiyse silsin
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür oyunlarda kimbilir ne subliminal mesajlar vardır.. Zararlı yanları araştırılmalı varsa yasak gelmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi