Dünyaca ünlü oyunda skandal güncelleme! Oyun içinde oyun...

Şiddet bağımlılığı yaptığı gerekçesiyle birçok ülkede yasaklanan Çin’in PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) adlı oyun, gençlerin zihinlerini bulandırmaya başladı.

Dünyaca ünlü oyunda skandal güncelleme! Oyun içinde oyun...
Dünyaca ünlü oyunda skandal güncelleme! Oyun içinde oyun...
GİRİŞ 06.06.2020 07:09 GÜNCELLEME 06.06.2020 07:11
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dünyaca ünlü PUBG oyununda yeni güncellemelerle oyunculara “puta tapma” ritüeli uygulaması getirildi. Oyunda "tapın" seçeneğini uyguladıktan sonra oyuncular çeşitli hareketlerle putun önünde eğiliyor. Bunun ardından ise kullanıcıya, oyunda "kendisine avantaj sağlayacak" çok sayıda silah ve zırh veriliyor. Oyuncular, puta tapma sonrası verilen 'itemlerin' büyük avantaj sağladığını ve bu yüzden "putlara tapmanın oyunu kazanmak için neredeyse mecburi olduğunu" belirtiyor. Bu yeni güncelemeye tepkiler günlerdir sürüyor.

 

 

ORTALIĞI AYAĞA KALDIRMALIYIZ

Sorularımızı cevaplayan Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Başkanı Said Ercan, PUBG skandalının kaldırılması için "Ortalığı ayağa kaldırmalıyız" diyor... "Daha alnı secdeye değmeyen çocuklar oyunda tapınmaya başlıyor" ifadeleri kullanan Ercan, şunları söyledi: Türkiye'de ve dünyada bu pazarda lider olmak isteyen Çin, big data (büyük veri) için büyük rakamlar harcıyor. Otuz milyondan fazla genci olan Türkiye için Çin, TikTok ve PUBG mecralarına büyük paralar döktü. Bunların sonucunda TikTok ve PUBG ülkemizde özelikle erkekler tarafından tutuldu. PUBG gibi büyük grafikli oyunlar genellikle masaüstünde oynanır.

 

 

Ama Çin, bunu mobile taşıyarak her yerden oynanmasını sağladı. Online oyun pazarında büyük bir devrim yaptı. Buradan topladığı data ile gençlerimiz yönlendirmeye başladı. Ülkemizde en çok oynanan bir oyunda puta tapma ritüeli için ortalığı ayağa kaldırmalıyız. PUBG ile bir akıl yönetilmesine gidiliyor. Put için daha fazla silah, can ve puan dâhil edilmiş. Çocuk istemese bile oyunda kalmak için mecbur yaptırılıyor. PUBG oynamaya başladığında en az üç saat geçiyor. Bu süre bazen 9-12 saate çıkabiliyor. Yemek yemeyen, su içmeyen ve tuvaletini yapmayan çocuktan bahsediyoruz.

HASSASİYETLERİ YOK EDİYOR

Din ve iman hassasiyetleri dezenformasyona uğruyor. Daha küçük yaşta yeni yeni dinini öğrenen hatta bilmeyen küçük çocuk bir putun önünde eğiliyor. İlk kiminle tanışırsan onunla devam edersin. Anne ve babalarımız küçükken bize dinî öğretileri anlatırdı. Burada ise daha küçükken oyunla sanal üzerinden bu akış değiştiriliyor. Bu süreçte ailelere büyük iş düşüyor ama yapılan bir araştırmada anne ve babaların yüzde 77'si çocukları kadar interneti bilmiyor. PUBG oynayan kesimde yetişkinler de var ama büyük kısım gençler ve çocuklar...

FENOMENLERE PARA TEKLİFİ

Krizi aşmak için PUBG şimdi fenomenlere reklam vermeye başladı. Fenomenler benimle görüşüyor ama çoğu girmiyor reklama, bu tapınma haritasını Türkiye bölümünden kaldırmadıkları sürece tepkimiz devam edecek.

MINECRAFT'TA DOMUZ YİYEREK 'CAN' KAZANIYORSUN

Said Ercan "PUBG'deki puta tapma ritüelinin benzerini daha önce özelikle 10 yaşında altında oynayan Minecraft oynunda gördük. Oyunda bir domuz vardı ve onu yediğiniz zaman can alıp devam ediyordunuz. Müslüman çocuklara domuz yediriliyordu. Olaya bir oyun olarak bakılmamalı sadece... Gelen tepkilerin ardından 'Muslim Mod' (Müslüman Modu) getirdiler ve domuzu oyundan çıkardılar" diye konuştu.

OYUNLARDA KADIN KAHRAMANLAR ARTMAYA BAŞLADI

"Dünya nüfusunu azaltma projesi ve kadın-erkek profilini yıkıp üçüncü bir cinsiyet modası tam gaz sürüyor" diyen Said Ercan şunları söyledi: Özelikle dikkat edin son dönemlerdeki strateji ve savaş oyunlarında kadın karakterler daha güçlü yapılmaya başladı. Bu oyunları aslında erkeklerin oynadığını biliyorlar. Erkekler oyunda aldıkları kadın karakterlerle daha güçlü olmak istiyor. Hem oyunda onları satabiliyor hem de onlardan bir kimlik inşa ediyor. Kadınların daha çok müzik, sosyal medya ve makyaj ile uğraştıklarının farkındalar ama niyet başka... Cinsiyet değiştirmenin normalleşmesi sağlanıyor. Gamification (oyunlaştırma) üzerinden sanal gerçeklikle birlikte o algıyı oluşturmaya çalışıyorlar.

YORUMLAR 6
  • enes batur 3 yıl önce Şikayet Et
    siz çin çok ayıp ayıp be yaptığınız çok kötü oyuna yazık oldu
    Cevapla
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    PUBG saçmalıktır zaten kardeşim ... Bu arada sırf söylemek için söylüyorum MİNECRAFT'a Müslüman Modu diye bir şey gelmedi #EVDEKAL ulen Ayrıca oyunda domuz eti yemenin nesi kötü anlamıyorum yani ? Bunu ebeveynlere söyleyin 6 yaşındaki velede telefon verip her istediğini alırsa tabi doğal olarak etkilenir . Mİnecraft'ın yaş limiti 13 bikere
    Cevapla
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim 16 yaşındayım ben bir kere . Ve bende muslim modu oyun yapımcılar yapmadı dedim ... Adamın iradesi yoksa bir zahmet yaşamasın
    Cevapla
  • Arif 3 yıl önce Şikayet Et
    Cucumber bu yorumla ismine layık olduğunu ispatlıyorsun. Mesele veledin eline telefon verip vermemek değil 13 yaşındaki bir çocuk yada 30 yaşında birisi olsada durum aynı. Oyun yada film adı altında misyonerlik faaliyeti. Bugün oyunda yemekten bişey olmaz diyen yarın gerçekten domuz yemeye başlar. Zihnine yavaş yavaş yerleştirme faaliyeti. Paskalya ve diğer hristiyan yada yahudi kutlamalar için kimseden ses çıktığı yok mesele kendilerine ters olduğu zaman sesleri çıkıyor. Muslim Mod denilen oyun yapımcılarının yaptığı birşey değil.
    Cevapla
  • Arif 3 yıl önce Şikayet Et
    Cucumber Yorumunla ismine layık olduğunu ispatlıyorsun. Mesele veledin eline telefon verip vermemek değil 13 yaşındaki bir çocuk yada 30 yaşında birisi olsada durum aynı. Oyun yada film adı altında misyonerlik faaliyeti. Bugün oyunda yemekten bişey olmaz diyen yarın gerçekten domuz yemeye başlar. Zihnine yavaş yavaş yerleştirme faaliyeti. Paskalya ve diğer hristiyan yada yahudi kutlamalar için kimseden ses çıktığı yok mesele kendilerine ters olduğu zaman sesleri çıkıyor. Muslim Mod denilen oyun yapımcılarının yaptığı birşey değil.
    Cevapla
  • West 3 yıl önce Şikayet Et
    Pubg ninde 13 mü 18 mi ne ayrıca mobile saçma ama pc versiyonu saçma falan değil öyle şeyler gelmediği sürece
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...