Korkutucu yüz tanıma teknolojisi PimEyes tüm fotoğraflarınızı teşhis ediyor

İnternete eklediğiniz fotoğrafların tamamını yüzünüzü tarayarak bulabilen bir site artık mevcut. Bu site fotoğrafınızı tarayarak internet üzerinde size ait olan tüm fotoğrafları bulabiliyor. PimEyes sitesi Google Görseller kısmından çok daha farklı bir algoritma kullanıyor.

Korkutucu yüz tanıma teknolojisi PimEyes tüm fotoğraflarınızı teşhis ediyor
Korkutucu yüz tanıma teknolojisi PimEyes tüm fotoğraflarınızı teşhis ediyor
GİRİŞ 12.06.2020 09:48 GÜNCELLEME 12.06.2020 09:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Polonya merkezli PimEyes isimli websitesi yüz tanıma teknolojisi sayesinde tek fotoğraftan yola çıkarak internette size ait olan tüm fotoğrafları teşhis edebildiğini açıkladı. Fotoğraftaki yüzün benzerliğini ölçmek için 5 yıldız üzerinden bir değerlendirme tablosu sunuyor. 1 yıldız en düşük 5 yıldız en yüksek benzerliği temsil ediyor. 


Web sitesi arattığınız fotoğrafın yüklü olduğu sitenin linkini de paylaşıyor. Ancak bu linki alabilmek için günlük 110TL civarında bir ücret ödemek gerekiyor. 


İnsanların kendilerine veya başka kişilere ait fotoğrafları bulmalarına olanak tanıyan ücretsiz yüz tanıma sitesi, kişisel hakların gizliliğini savunan kuruluşlar tarafınan eleştirildi. Ancak PimEyes kendisini görsellerin kötüye kullanılmasını engellemeye yardımcı olan bir araç olarak tanıtıyor. 

Yetkililer sitelerinin, sahte profiller, sızdırılmış görüntüler ve yetkisiz fotoğraf kullanımı da dahil olmak üzere bireylerin "kendi çevrimiçi gizlilikleri için mücadele etmelerine" yardımcı olduğunu söyledi. Polis güçleriyle çalıştığını ve kolluk kuvvetleri tarafından kullanılan bir yazılım aracı olan Paliscope'a girdiğini kabul etti.

PimEyes 2017 yılında bir hobi projesi olarak kuruldu ve geçen yıl ticarileşti. Şu anda 6.000 kullanıcı kaydoldu.

PimEyes, çevrimiçi olarak her yeni fotoğraf yüklendiğinde insanların farklı kişilerden 25'e kadar görüntü girmesine ve uyarı almasına olanak tanıyan premium bir hizmet sunuyor. Şu anda bu hizmetin 350 aktif kullanıcısı var.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • tamam 1 ay önce Şikayet Et
    hello
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı