iPhone ve Apple Watch araba anahtarı olacak

iPhone ve Apple Watch'ları araba anahtarına dönüştürecek özellik yeni iOS versiyonunun beta sürümünde ortaya çıktı. CarKey isimli özellik sayesinde iPhone kullanıcıları araçlarını telefon ile açabilecek ve çalıştırabilecek. Bu özelliğin iOS 14 öncesinde kullanıma sunulması muhtemel.

iPhone ve Apple Watch araba anahtarı olacak
iPhone ve Apple Watch araba anahtarı olacak
GİRİŞ 17.06.2020 11:34 GÜNCELLEME 17.06.2020 11:37
Apple'ın üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü CarKey özelliği, iOS 13.6 beta sürümünde ortaya çıktı. Apple Cüzdan uygulamasına ait gizlilik sayfasının kodlarında söz edilen Apple CarKey özelliği çok yakında kullanıma sunulabilir.

iOS 13.4 geliştirici sürümünde ilk olarak fark edilen CarKey özelliği şimdiye kadar kullanıma sunulmayınca iOS 14 ile geleceği düşünülmüştü. Ancak iOS 13.6'da tekrar görülen bu kodlar özelliğin iOS 14 öncesinde gelmesi ihtimalini güçlendirdi.
 
CarKey ile iPhone ve Apple watch anahtarınız olacak
 
NFC desteğine sahip araçlarda iPhone ve Apple Watch’u araba anahtarı olarak kullanma imkanı sağlayan CarKey özelliği, cüzdan uygulaması aracılığıyla çalışacak.
 
CarKey API'sında bulunan bilgilere göre; bu özelliği kullanabilmek için öncelikle otomobil üreticisinin uygulamasını yüklemek gerekiyor. Ardından iPhone'u otomobilin NFC okuyucusuna yerleştirmeli ve cüzdan uygulamasını açıp araç üreticisinin vermiş olduğu kodu girerek, CarKey aktivasyonunu doğrulamak gerekiyor. Sonrasında ise opsiyonel olarak Apple Watch'u da cüzdan uygulamasından dijital anahtar olarak atayabilmek mümkün.
Ek olarak cüzdan uygulamasından hızlı mod aktif edildiği takdirde Face ID kimlik doğrulamasına ihtiyaç duymayan CarKey yetkisini, yine cüzdan uygulaması üzerinden paylaşabilmek de mümkün. Yetki verildiği takdirde başka kullanıcıların da araç yönetiminde söz sahibi olması sağlanabiliyor.
 
KAYNAK: DONANIMHABER
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...