TikTok'un veri ihlali iOS 14 ile ortaya çıktı

Tiktok’un kullanıcıların panolarındaki metinlere ulaştığı iOS 14 güncellemesiyle ortaya çıktı. Apple’ın yeni güncellemesinin beta versiyonunu kullanan bir kişi bu olayı sosyal medyada paylaştı.

TikTok'un veri ihlali iOS 14 ile ortaya çıktı
TikTok'un veri ihlali iOS 14 ile ortaya çıktı
GİRİŞ 26.06.2020 14:56 GÜNCELLEME 26.06.2020 14:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Apple, geçtiğimiz hafta Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda yeni büyük güncellemesi iOS 14’ü tanıtmıştı. Bu güncelleme ile gelen yeni bir özellikle kullanıcılar artık uygulamaların hangi verilere erişebileceğini kontrol edebiliyor. Ayrıca güvenlik ve gizlilik için önemli bir adım olarak değerlendirildi.

iOS 14 Beta sürümünü indirip kullanmaya başlayan geliştiriciler, TikTok uygulamasının kullanıcıların panolarına kopyaladığı metinleri okuduğunu keşfetti. Aşağıdaki görselde Apple’ın sunduğu yeni güvenlik uyarısı, TikTok açık olduğunda ekranda görülüyor.

TİKTOK AÇIKLAMADA BULUNDU

TikTok'un kişisel verileri izinsiz kopyalayıp kopyalamadığı konusunda da genel bir endişeye yol açtı. Konuya ilişkin Birleşik Krallık'ta yayımlanan The Daily Telegraph gazetesine açıklamalarda bulunan TikTok ise uygulamanın panodan veri toplamadığını söyledi.

 

TikTok’un tekrarlanan spam davranışlarını tanımlamak için özel bir sistemi olduğunu belirten firma, bu özelliğin iOS 14’teki yeni gizlilik özelliği ile tetiklendiğini iddia etti. Kafa karışıklığını ortadan kaldırmak için uygulamanın yeni versiyonunu App Store'un onayına sunduklarını belirten TikTok, kullanıcıların gizliliğini korumaya ve uygulamanın nasıl çalıştığı konusunda şeffaf davranmaya devam edeceklerini aktardı.

Telegraph’ın haberine göre, iOS panosunu sürekli olarak takip eden AccuWeather, Overstock, AliExpress, Call of Duty Mobile, Patreon ve Google Haberler gibi başka uygulamalar da var. Uygulamaların, kullanıcıların panolarından neden veri topladığını bilmiyoruz, ancak iOS 14 ile gün yüzüne çıkan bu durum, Apple’ın neden daha fazla gizlilik aracı sunduğunu gösteriyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • tepki 3 yıl önce Şikayet Et
    nedense her pisligi israil ve usa yapar cikar baskasi yapti su bu der butun dunya mal gibi dogru olsa bile usa dedi diye ona inanir casuzluk israil ve usanin uzmanlik alani
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi