Uzay kokusu şişelendi ve satışa çıkıyor

Uzay kokusunu daha önce hiç merak ettiniz mi? NASA uzayın kokusunu merak edenler için özel bir koku tasarlayarak satışa sundu. Parfüm şişesine doldurulacak kokunun dünyanın her yerine kargolanması için kitlesel fonlama kampanyası başlatıldı.

Uzay kokusu şişelendi ve satışa çıkıyor
Uzay kokusu şişelendi ve satışa çıkıyor
GİRİŞ 29.06.2020 16:25 GÜNCELLEME 29.06.2020 16:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Uzay kokusunu merak edenler için yeni bir parfüm bu merakı yenmeniz için satışa sunulacak. Bir kitlesel fonlama sitesinde ortaya çıkan Eau de Space isimli parfümün uzay kokusu olarak satışa çıkması bekleniyor.

 

 

GELİŞTİRİLMESİ 4 YIL SÜRDÜ

Bir kimyager olan Steve Pearce, NASA ile sözleşme yaparak kokunun taramasını gerçekleştirdi. Yaklaşık 4 yıl süren çalışmalar sonucunda koku önce astronotların uzaya gitmeden önce eğitilmesi için kullanıldı. NASA astronotların uzayda karşılaşabileceği veya uzayda yaşayabileceği sürprizleri ortadan kaldırmak için bu kokunun geliştirilmesine izin vermişti.

 

 

BARUT, BOZULMUŞ BİFTEK VE AHUDUDU KARIŞIMI

Omega Ingredients isimli şirketin ürettiği ve ticari olarak satışa sunulacak olan parfümün ürün yöneticisi Matt Richmond, “astronotların kokuyu barut, bozulmuş biftek, ahududu ve alkollü bir içeceğin karışımı” şeklinde tanımladığını söyledi.

Uluslararası Uzay İstasyonu’nun eski sakinlerin astronot Peggy Whitson, 2002’de CNN verdiği röportajda, uzayın kokusuna ilişkin “Ateşledikten hemen sonra ortaya çıkan silah kokusu gibi. Yanan ve tüten bir cismin acı kokusuna benziyor” ifadelerini kullanmıştı.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • mehmet- 3 yıl önce Şikayet Et
    zamanında cennet anahtarı satıyorlardı şimdi uzay kokusu tarih tekerrür etmedi ama inanların hataları tekerrür ediyor
    Cevapla
  • Kutudaki taş 3 yıl önce Şikayet Et
    Sahtekar NASA parası bitince ne yapacağını şaşırdı artik. Bujiteri işinde para var diye bu sektöre el atmış görünüyor. O şahane astronotlar hava olmayan bir ortamda kokuyu nasil almis orasi da enteresan. Bu isler at yalanı öpeyim inananı tarzindaki isler.
    Cevapla
  • yunus 3 yıl önce Şikayet Et
    sipariş eden keriz varmı
    Cevapla
  • afyok03 3 yıl önce Şikayet Et
    çelik döküm fabrikalarının kokusuda uzaya benziyor olabilir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi