Twitter hackerları durdurmak için adım attı

Elon Musk, Apple, Jeff Bezos gibi çok takipçili Twitter hesaplarında Bitcoin adresi paylaşan hackerlar için Twitter yeni bir önlem aldı. Sosyal medya platformu, doğrulanmış hesapların tweet atmasını geçici olarak engelledi.

Twitter hackerları durdurmak için adım attı
Twitter hackerları durdurmak için adım attı
GİRİŞ 16.07.2020 09:35 GÜNCELLEME 16.07.2020 09:35

Twitter’da yüksek takipçili onaylı hesaplardan Bitcoin dolandırıcılığı yapıldığı haberini duyurmuştuk. Elon Musk, Uber, Apple, Bill Gates, Barack Obama gibi isimlerin hesaplarını ele geçiren hackerlar buradan takipçilere bir bitcoin adresi vererek dolandırıcılık yapmaya başlamıştı.

Onaylı hesaplar paylaşıma kapatıldı

Bu hesaplardaki Bitcoin paylaşımları silinse de hackerlar tarafından yeni paylaşımlar yapılmaya devam ediyordu. Twitter bu kritik problemi anlık olarak önlemek için şu anda onaylı hesaplardaki tweet paylaşımlarını durdurduğunu açıkladı. Twitter’da onaylı hesaba sahip kurum veya kişiler herhangi bir tweet atamıyor. Aynı zamanda yapılan paylaşımlara da yorum yazamıyor bu hesaplar.

Normal hesaplarda bir farklılık yok

Twitter, kısa süre önce attığı bir tweette, bu olayı incelerken ve çözerken tweet atamayabileceğimizi söyledi. Paylaştığımız görselde de gördüğümüz gibi şu an onaylı hesabımızdan paylaşım yapamıyoruz. Onaylanmayan standart hesaplarda ise anlık olarak herhangi bir sorun gözükmüyor. Twitter’ın bu saldırıyı ne zaman çözeceği bilinmiyor, ancak yüksek takipçili sayfaların takipçilerinden Bitcoin isteyip daha fazlasını vereceklerini söyleyen dolandırıcı hackerlar, şu ana kadar Twitter’a karşı galip gelmiş gibi görünüyor.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri
Maskeli hırsızların filmleri aratmaya kuyumcu soygunu kamerada!