Hackerlar koronavirüs aşısını çalmaya çalışıyor

Bilgisayar korsanlarının koronavirüs aşısı çalışmalarını hedef alan bir siber saldırı düzenlediği paylaşıldı. Dünya basınında siber saldırıyı düzenleyen hackerların Rus olduğu iddia edilse de Rusya bu iddiaları reddetti.

Hackerlar koronavirüs aşısını çalmaya çalışıyor
Hackerlar koronavirüs aşısını çalmaya çalışıyor
GİRİŞ 17.07.2020 12:03 GÜNCELLEME 18.07.2020 13:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgını dünyayı etkisi altında tutmaya devam ederken Covid-19 ile ilgili aşı çalışmaları da hız kesmeden birçok ülke tarafından yürütülüyor. Henüz bir aşı bulunmuş olmasa da çalışmalar da büyük aşamalar kaydedildiği biliniyor. Öte yandan aşı çalışmalarıyla ilgili gelişmeleri ele geçirmek isteyen hackerların siber saldırılar düzenlediği iddia edildi.

 

 

Konuyla ilgili iddia İngiltere'nin Ulusal Siber Güvenlik Merkezi (NCSC) yetkililerinden geldi. Yetkililere göre siber saldırganlar koronavirüs aşı çalışmalarını ele geçirmeye çalıştı. NCSC, saldırganların Rus istihbarat servisine bağlı olarak çalıştıklarından neredeyse emin olduklarını açıkladı.

Rusya iddiaları reddetti

 

 

Ancak Rusya aşı çalışmalarının bilgi hırsızlığı amaçlı olarak hedef alındığı iddiasını reddediyor. Tass haber ajansına konuşan Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov, "İngiltere'deki klinikleri kimlerin hacklemeye çalıştığı hakkında bilgimiz yok ama şunu söyleyebilirim ki, Rusya'nın bu tür girişimlerle ilgisi yok" dedi.

BBC'nin haberine göre bilgisayar korsanlığı yapan grubun, APT29 ismiyle anıldığı, "Dükler" ve "Rahat Ayı" lakapları ile de bilindikleri belirtiliyor. Grubun, WellMess ve WellMail ismindeki zararlı yazılımları kullanarak, bilgisayar sistemlerine sızmaya çalıştığı iddia edildi.

KAYNAK: BBC, HABER7
YORUMLAR 2
  • Samsunlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu rusların dünyaya faydası yok mu? Nerde hile, dalavare, terör varsa bir numaralar.
    Cevapla
  • mr spak 3 yıl önce Şikayet Et
    Rus domuzları bilinen bir sırdır zaten haker binaları çalışanları zaten rusyada bilinen şeyler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi