İstanbul'un işletim sistemi haritası

Akıllı telefon dünyası iki işletim sistemiyle domine ediliyor. Android ve iPhone olarak ikiye ayrılan akıllı telefonların dağılımı bir araştırmacı tarafından haritaya döküldü. Türkiye’nin en yüksek nüfusa sahip iki şehrinin Android ve iPhone kullanım haritaları.

İstanbul'un işletim sistemi haritası
İstanbul'un işletim sistemi haritası
GİRİŞ 22.07.2020 14:10 GÜNCELLEME 22.07.2020 14:16
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Akıllı telefon kullanıcıları iPhone ve Android olmak üzere iki farklı işletim sistemine ayrılıyor. Android ve iPhone kullanım oranları değişkenlik gösterebiliyor. Özellikle büyük şehirlerde nüfus dağılımına göre bile bu ayrım farklılaşabiliyor. Bir araştırmacı bu işletim sistemleri için oyun, radyo, ev güvenliği, çalar saat, emoji, elfeneri gibi uygulamalardan verileri toplayarak bir harita oluşturdu.

 

 

Ankara

Uygulamaların tivari olarak sepetlendirdiği kullanıcı koordinatları işletim sistemlerinin şehre göre dağılımını gösteriyor. 10,2 milyon veri noktası bulunan İstanbul haritasında iPhone ve Android kullanım oranları şehrin farklı noktalarında değişkenlik gösteriyor. Aynı şekilde Ankara için de bir işletim sistemi haritası bulunuyor. Haritalarda pembe noktalar iPhone, mavi noktalar Android işletim sistemini kullanan kişileri gösteriyor.

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • Hak sever 3 yıl önce Şikayet Et
    Sonra da amerikayı yıkacağız anlayışı. Kendi elimizi bağlayarak. Olur şey değil
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    acı olan burada bir türk teknolojisi olan 3 ncü bir işletim sisteminin olmaması... android ya da iphone'nun dağılımı beni ırgalamıyor...
    Cevapla
  • xyz 3 yıl önce Şikayet Et
    bencede sence
    Cevapla
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini