40 milyon kişiye linç çağrısı yaptı

Çılgın girişimci Elon Musk, en çok kullandığı ve 40 milyon takipçisinin olduğu Twitter hesabından takipçilerine linç çağrısında bulundu. Musk, attığı tweette takipçilerinin kendisini Wikipedia’da linç etmelerini istedi.

40 milyon kişiye linç çağrısı yaptı
40 milyon kişiye linç çağrısı yaptı
GİRİŞ 18.08.2020 09:25 GÜNCELLEME 18.08.2020 09:28

Tesla ve SpaceX başta olmak üzere birçok ilginç girişimin kurucusu olan Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı ilginç paylaşımlarla daha önce de gündeme gelmişti. Ancak bu sefer durum biraz farklı. Musk, dün paylaştığı tweette yaklaşık 40 milyon takipçisinin Wikipedia’da kendisi hakkında kötü şeyler yazmasını talep etti. Ancak bu paylaşımın aslında Wikipedia’yı eleştirmek için yapıldığı belirtiliyor.

 

TARİHİ ZAFER KAZANANLAR YAZAR

İngiliz Independent gazetesinde yer alan habere göre, açık bilgi platformu Wikipedia’yı hedef alan Musk “Tarihi, zafer kazananlar yazar… Wikipedia hariç” ifadesini kullandı.

 

Twitter’da yaklaşık 40 milyon kişinin takip ettiği Musk bu paylaşımın devamında “Lütfen beni Wikipedia’da linç edin. Size yalvarıyorum” ifadeleri ile kullanıcılarına çağrıda bulundu.

TAKİPÇİLERİ GECİKMEDİ

Musk'ın bu garip çağrısına kullanıcıların cevabı gecikmedi. Pek çok kullanıcı Musk'ın Wikipedia'daki biyografisini onu linç edecek şekilde yanlış bilgiler ile doldurdu.

Bu bilgileri Twitter sayfasında yayınlayan  Musk paylaşımına kahkaha emoji'leri koymayı da ihmal etmedi.

Ancak Wikipedia bir süre sonra Musk'ın Twitter  üzerinden takipçilerine yaptığı çağrı ile başlayan bu oyuna müdahale etti.

Elon Musk sayfasını kilitleyen Wikipedia, değişiklikleri yalnızca sitenin editörlerinin onaylayabileceği şekilde kısıtlama getirdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir