Apple arama motoru konusunda Google'a alternatif üretiyor

iOS 14 ve iPad OS 14 beta sürümlerinde ortaya çıkan verilere göre Apple, sayfaları işlemeye başlayarak Google gibi doğrudan sayfa linkleri vermeye başladı. Bu Apple’ın arama motoru konusunda Google’a benzer bir ürün geliştireceğini akıllara getirdi.

Apple arama motoru konusunda Google'a alternatif üretiyor
Apple arama motoru konusunda Google'a alternatif üretiyor
GİRİŞ 29.08.2020 10:38 GÜNCELLEME 29.08.2020 10:38

Apple, ekosistemi içerisinde dışa bağımlılığı azaltmak ve dikey entegrasyonu sağlamak için yıllardır büyük bir uğraş veriyor. İşlemci başta olmak üzere birçok alanda bu amaca ulaşan Apple, şimdi de arama motoru konusuna yoğunlaştı.

Apple normal şartlarda işletim sistemlerinde Google arama motorunu kullanıyor. Hatta bunun için Google’dan milyarlarca dolar da alıyor. Ancak Avrupa Birliği’nin tekelcilik soruşturmaları sonrası bu durum değişmeye başladı.

iOS 14 ve iPADOS 14 BETA İLE ORTAYA ÇIKTI

Apple cihazlarında normalde Spotlight adında bir iç arama motoru var ancak cihaz dışı sonuçlar için Google kullanılıyor. Bununla birlikte iOS 14 ve iPadOS 14 beta sürümlerinde rastlanan bazı detaylar bir değişimin olduğunu gösteriyor.

Arama sonuçlarında Google’ın devre dışı bırakıldığı ve doğrudan sonuçların listelendiği görülüyor. Ayrıca web tarama aracının da Google’e benzer bir şekilde sayfaları işlediği ve puanlamalar yaptığı anlaşılmış.

Henüz Apple’ın tam olarak neyi amaçladığı bilinmiyor. Sistem içerisinde değil Safari tarayıcılarında da kendi arama motorunu kullanması için çok yolunun olduğu bir gerçek. Apple’ın en azından belli bir süre Spotlight içerisinde kendi arama motorunu kullanacağı ve olgunlaştığı zaman da Safari tarayıcısına aktaracağı tahmin ediliyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa’da toprak kayması... Vali Gül'den açıklama: 30 bina tahliye edildi
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri