Huawei'nin işletim sistemi HarmonyOS sızdırıldı

Huawei’nin ABD ambargosu sonrası geliştirmeye başladığı işletim sistemi HarmonyOS için yeni büyük güncelleme geldi. Huawei’nin yeni cihazlarında kullanılması beklenen HarmonyOS 3.0’ın önümüzdeki yıl kullanılmaya başlayacağı düşünülüyor.

Huawei'nin işletim sistemi HarmonyOS sızdırıldı
Huawei'nin işletim sistemi HarmonyOS sızdırıldı
GİRİŞ 07.09.2020 10:25 GÜNCELLEME 07.09.2020 10:25

Huawei’nin yeni yazılımlarını tanıtacağı Huawei Developer Conference 10-12 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinliğe birkaç gün kala bazı bilgiler sızdırılmaya başladı. Özellikle Çin merkezli teknoloji devinin yeni işletim sistemi hakkında kritik bilgilere ulaşıldı.

Huawei hakkında verdiği bilgilerle tanınan ‘Teme’ isimli Twitter kullanıcısı, firmanın yeni işletim sistemiyle ilgili birçok bilgi paylaştı. Bunlar arasında işletim sisteminin ilk olarak Huawei tabletlerinde test edileceği ve bu tabletlerin hemen satışa sunulmayacağı yer alıyor.

HARMONYOS TABLETLERLE TEST EDİLECEK

Ayrıca geliştiriciler için gerçekleştirilen Huawei Developer Conference etkinliğinde HarmonyOS işletim sisteminin konuşulacağı belirtiliyor. Bu etkinlikte HarmonyOS kurulu tabletlerin oldukça yüksek teknolojilere sahip olacağı da iddia edildi.

Huawei tabletler denilince akla MatePad Pro ve MatePad Pro 5G geliyor. Buradan hareketle yeni tabletlerin MatePad ailesinden izler taşıyacağını söyleyebiliriz.

MOBİL KULLANIMA HAZIR

Birçok kullanıcının dikkatini çeken iddia ise “Teme” isimli kullanıcının HarmonyOS 3.0 isimli işletim sistemini “mobil kullanıma hazır olan bir yazılım” şeklinde nitelendirmesi oldu.

HarmonyOS 3.0 yazılımı ile donatılan ilk Huawei telefonunu önümüzdeki yılın ikinci yarısında göreceğimizi belirtildi. HarmonyOS 2.0 ise 3 gün sonra tanıtılacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı