Apple Watch Series 6 teknik özellikleri ve fiyatı belli oldu

Apple'ın dün gerçekleştirdiği Time Flies etkinliğiyle tanıtılan Apple Watch Series 6 birçok yeni özellikle geliyor. Apple Watch 6'nın uyku takibi, daha çok spor takibi ve watchOS 7 işletim sistemine sahip olacağı açıklandı.

Apple Watch Series 6 teknik özellikleri ve fiyatı belli oldu
Apple Watch Series 6 teknik özellikleri ve fiyatı belli oldu
GİRİŞ 16.09.2020 09:45 GÜNCELLEME 16.09.2020 09:45

Apple Watch Series 6, dün akşam saatlerinde Apple Park'ta gerçekleşen Time Flies etkinliğiyle tanıtıldı. Apple'ın etkinliğinde öne çıkan ürünler arasında yer alan Apple Watch Series 6 birçok yeni özelliğe sahip. 

Apple Watch Series 6 daha gelişmiş bir yazılımla karşımıza çıkıyor. Ayrıca Etkinlikte Apple Watch SE de tanıtıldı.  Apple CEO'su Tim Cook etkinliği Apple Watch'ın şimdiye kadar yayınlanan özellikleriyle ve başarı hikayeleriyle açtı. Sağlık problemi diyabetten körlüğe bulunan kişilere nasıl yardımcı olduğu vurgulandı.  

KANDAKİ OKSİJEN NASIL ÇALIŞIYOR?

Kanda Oksijen sensörü yeşil, kırmızı ve kızılötesi LED’lerden oluşan dört kümenin yanı sıra kandan geri yansıtılan ışığı ölçmek için, Apple Watch’un arka kristalinde bulunan dört fotodiyotu kullanıyor.

Bu ölçümün sonrasında ise Apple Watch  Kanda Oksijen uygulamasında  bulunan ve kan oksijenini yüzde 70 ve yüzde 100 arasında ölçmek için tasarlanan gelişmiş bir özel algoritmadan yararlanıyor. Böylece periyodik olarak arka plan ölçümleri gerçekleştirilebiliyor. Yani kullanıcılar hareketsizken isteğe bağlı ölçümler alınabilineceği gibi uyku durumu dahil olmak aktif değilken de ölçümler yapılmaya devam ediyor. Tüm veriler Sağlık uygulamasında görünüyor ve kullanıcı kanındaki oksijen düzeyinin nasıl değiştiğini görmek için zaman içindeki eğilimleri takip edebiliyor.

HEP AÇIK ALTİMETRE
 
Apple Watch Series 6  GPS ve yakındaki Wi-Fi ağlarıyla birlikte güç verimliliği daha yüksek yeni bir barometrik altimetre kullanıyor. Hep açık altimetre isimli bu özellik sayesinde tüm gün boyunca gerçek zamanlı yükseklik ölçümleri sunuluyor.

GÜNCELLENMİŞ TASARIM

Yüzde yüz geri dönüştürülebilir kasası Kırımızı, lacivert, altın ve siyah renk seçenekleriyle kullanıcılara sunuluyor.  Bunun yanı sıra Apple Watch S6 bir önceki modelden yüzde 20 daha hızlı.

Apple Watch Series 6’daki gelişmiş Hep Açık Retina ekran ise açık havada kullanıcının bileği aşağıdayken Apple Watch Series 5’e göre 2,5 kata kadar daha parlak.

Apple Watch kayışları da "Solo Loop" isimli yeni bir tasarımla karşımızda. Yüzmede de kullanılabilen 7 farklı renkteki kayışların farklı bedenleri de mevcut. Solo Loop'ların aynı zamanda "örgü" tasarımına sahip modelleri de bulunuyor. Örgü tasarımlı modeller 5 farklı renk seçeneği ile kullanıcılara sunuluyor. 

Şirket etkinlikte yeni Watch Kadranlarını da tanıttı. Yeni kadaranlar için  bağımsız sanatçılarla çalışan şirket, geliştiricilerin de daha kişiselleştirilebilir kadranlar sunmasını sağlıyor. 

WatchOS 7

watchOS 7 ile, kullanıcılar aralarında Stripes, Chronograph Pro, GMT ve Artist’in de yer aldığı yedi yeni saat kadranı seçeneğine kavuşuyor. Bunun yanı sıra geliştiriciler de  kişiselleştirmeyi bir üst seviyeye taşıyabiliyor. Daha önce size aktardığımız üzere kullanıcılar yeni saat kadranı yapılandırmalarını düzenleyebilecek ve başkalarıyla paylaşabilecekler.

Düşük yoğunluklu VO2 Max, uyku izleme, otomatik el yıkama algılama ve yeni antrenman türlerini içeren yeni sağlık ve fitness özelliklerini de hatırlatalım.Bu özelliklerin Covid-19 döneminde kullanıcıların genel sağlık durumları hakkında bilgi sahibi olmasına yardımcı olduğunu söylemek mümkün. 

APPLE WATCH SERİES 6 FİYATI

Apple Watch Series 6 (GPS), 3.799 TL başlangıç fiyatı etiketiyle kullanıcılar ile buluşuyor.  Apple Watch Series 6 (GPS) bugünden itibaren apple.com adresinden ve Apple Store uygulamasından sipariş edilebilir ve 18 Eylül Cuma gününden itibaren ABD, Porto Riko ve 27 diğer ülke ve bölgede satışa sunulacak.

KAYNAK: WEBRAZZİ, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak