Jet kıyafetiyle ambulans görevi yapacak

Bir girişimci geliştirdiği jet kıyafetinin hayat kurtarmak için kullanılabileceğini video ile gösterdi. Girişimci, kendi geliştirdiği jet kıyafetleriyle ulaşılması zor yerlerde ilk yardımın hızlıca yapılabileceğini söyledi.

Jet kıyafetiyle ambulans görevi yapacak
Jet kıyafetiyle ambulans görevi yapacak
GİRİŞ 30.09.2020 14:10 GÜNCELLEME 30.09.2020 14:52
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Demir Adam’dan ilham alarak geliştirdiği jet kıyafetiyle geçtiğimiz yıl 1.3 km uçmayı başaran girişimci Richard Browning, hayat kurtarma görevlerine de talip olduğunu gösterdi.

 

 

Ulaşılması zor bölgelere kısa sürede tıbbi yardım götürmek için şirketin geliştirdiği jet kıyafeti kullanan Browning, dağlık bir bölgede yapılan tatbikatta yardıma ihtiyacı olan kurbana sadece 90 saniyede ulaştı. Bu mesafenin yürüyerek en az 25 dakikada kat edilebileceğini hatırlatalım.

 

 

İngiltere’de faaliyet gösteren Büyük Kuzey Hava Ambulans Servisi (GNAAS) ile düzenlenen tatbikat, bu tür yeniliklerin özellikle acil durumlarda hayat kurtartabileceğin gösterdi. Browning’in yaptığı gösteri kapsamında konuşan GNAAS Operasyon Müdürü Any Mawson, “Bu teknoloji sayesinde hastalara daha önce mümkün olamayan sürelerde ulaşabileceğimize inanıyoruz. Böyle bir teknolojiyle hastaların acılarını dindirmek ve hatta onların hayatını kurtarmak çok daha kolay hale gelebilir” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 12
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Helikopter gelene kadar acil müdahale bu.geleceğin uçan insanlarına örnek.fakat geliştirilmeli.manevrayı sırttan otomatik yapmalı.daha hafif olmalı...vb
    Cevapla
  • Bi düşün. 3 yıl önce Şikayet Et
    Muthis birsey.sirtindaki cantaya bir dugmeyle acilip kapanan kanat ekle yukseldikten sonra kanatlari ac f16 gibi hem daha hizli git hemde ruzgar direnciyle havada kalma sureni artir
    Cevapla
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    yurumun güzel insanlarıda ancak kar yağınca kardan uçak yapsın, kaportacı tenekeden araba yapsın, bir diğeri raylarda gezen kartondan robot yapsın... vs vs... !
    Cevapla
  • Tcli 3 yıl önce Şikayet Et
    bana kesinlikle lazım
    Cevapla
  • batu 3 yıl önce Şikayet Et
    bunu savaş ortamında kullanmayı deneyin... helikopter ile bu kadar ani manevra yapamazsınız.. açık hedef olursunuz.. bu elbiseyi giymiş 30 komandoyu düşünün.. önce düşünün sonra yazın.. yok rüzgarda işe yaramazmış yok helikoptere binseymiş... gerçekten biraz büyük düşünün...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li restoran zincirleri KFC ve Pizza Hut'ın satışları düştü
AK Parti'den 'Mehmet Şimşek' açıklaması: 'Desteğimiz tamdır'