Facebook'tan Netflix belgeseline tepki

Facebook, sosyal medya platformlarının ele alındığı ve Netflix’te yayınlanan Sosyal İkilem belgeselinden sonra açıklamalarda bulundu. Belgeselde Facebook’un eski çalışanları sosyal medya devi hakkında bazı ithamlarda bulunuyordu.

Facebook'tan Netflix belgeseline tepki
Facebook'tan Netflix belgeseline tepki
GİRİŞ 05.10.2020 09:37 GÜNCELLEME 05.10.2020 09:37

Netflix’te yayımlanan belgeselde sosyal medya platformlarının çoğunlukla olumsuz yönleri ele alınıyor. Facebook, Twitter ve Snapchat gibi platformların yıllardır popülerliğini artırmasıyla birlikte toplumdaki olumsuz etkisini de artırdığı vurgulanıyor. İşte bu vurgudan kaynaklı olarak sosyal medyanın devlerinden olan Facebook Netflix’e bu noktada kızdı. Facebook, Netflix için bu belgeselde ortaya atılan iddiaları çürütmek adına resmî bir yazı yayımladı.

Facebook yayımladığı makalesinde bazı noktalara değiniyor:

Öncelikle filmde gündeme getirilen ilk nokta sosyal medya bağımlılığıydı, buna cevaben Facebook, anlamlı sosyal etkileşime öncelik verdiklerini söylüyor. Bu dolaylı bir cevap gibi görünüyor.

Ortaya çıkan ikinci nokta ise şüphesiz, insanların bir “ürün” olduğuydu. Facebook, kullanıcıların kişisel bilgilerini satmadıklarını ve bunun da olmayacağını söylüyor.

Üçüncü nokta algoritmalarla ilgiliydi. Bu noktanın ise abartıldığı söyleniyor. Daha çok sansasyonelleştirilen konu Facebook’un da eleştirdiği ve cevap verdiği başlıklardan birisi oluyor. Toplamda 7 başlık ile sınıflandırılan yazının genelinde belgeselin eleştirel dilinin abartılı olduğu ve saldırgan olduğu söyleniyor.

Facebook’un 7 maddeden oluşan makalesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

https://about.fb.com/wp-content/uploads/2020/10/What-The-Social-Dilemma-Gets-Wrong.pdf

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı