TCL’nin sıra dışı ekran tasarımlı akıllı telefonu sızdırıldı

TCL firmasının geçtiğimiz aylarda bahsettiği sarılabilir ekranlı akıllı telefonu gün yüzüne çıktı. Normal şartlarda 4,5 inç olan ekran uzadığında 6,7 inç oluyor. Sızdırılan bir video ile görülen sıra dışı tasarımlı ekran akıllı telefonlara farklı kullanım alanları sunabilir.

TCL’nin sıra dışı ekran tasarımlı akıllı telefonu sızdırıldı
TCL’nin sıra dışı ekran tasarımlı akıllı telefonu sızdırıldı
GİRİŞ 27.10.2020 16:51 GÜNCELLEME 27.10.2020 16:51

TCL firması akıllı telefon ve televizyon ekranlarıyla pazarda hızla kendisine yer ediniyor. CES 2020’de şirket yetkilileri sarılabilen tasarıma sahip bir ekrandan bahsetmişti. Yapılan açıklamalar, şirketin sarılabilen ekranlı bir telefon geliştireceğine işaret ediyordu. Beklendiği gibi TCL firması dünyanın ilk sarılabilir ekranlı telefonunu ortaya çıkardı.

Fold Universe isimli bir YouTube kanalı üzerinden paylaşılan video, kısa olmasına rağmen çok şey anlatıyor. Söz konusu videoda, normal koşullarda 4,5 inç büyüklüğünde ekranı olan bir telefonun nasıl 6,7 inç haline geldiğini görüyoruz. Üstelik böylesi bir durum, telefonun kalınlığını da değiştirmiyor. Video, akıllı telefon sektörünün ulaştığı son noktayı gözler önüne seriyor.

TCL'nin OLED yapıda sarılabilen bir ekran teknolojisi geliştirmekte olduğu zaten biliniyordu. Hatta şirket, bu tür bir ekranın 200 bin kez uzatılabileceğini ifade etmişti. IFA etkinlikleri kapsamında yaptığı açıklamalarda, sarılabilir ekranlı telefonları 2020 yılının sonuna kadar tüketicilerle buluşturmak istediğini söyleyen şirket, verdiği sözü tutacak gibi görünüyor. Ancak telefonla ilgili bilinmeyen hala tonla detay var.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü