HarmonyOS 2021'de resmen kullanıma sunuluyor

Huawei, kendi işletim sistemini geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. ABD ambargoları sonrası Android ile iplerini koparan şirket önümüzdeki yıl çıkacak cihazlarda kendi işletim sistemi HarmonyOS'u kullanmaya başlayacak.

GİRİŞ 28.10.2020 17:17 GÜNCELLEME 28.10.2020 17:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Huawei'nin Harmony OS (HongMengOS olarak da biliniyor) adlı kendi işletim sistemi üzerinde çalıştığı ortaya çıktığından beri, şirketin Android'i bununla değiştireceği söylentileri yayıldı.

Huawei sonunda, işletim sisteminin akıllı telefonlar için tasarlandığını reddetti. Elbette bu, Trump yönetimi tarafından Huawei yasağı çıkarılmadan önceydi. Huawei bunu geçen Ağustos ayında resmen duyurmuştu.

Huawei Android ve iOS'a rakip olacak


MyDrivers'ın yeni bir raporu, Huawei Tüketici İş Grubu Yazılım Geliştirme Başkanı Wang Chenglu ile yapılan bir röportajdan alıntı yaptı. Bu röportajda Huawei yöneticisi, EMUI 11'in HongMeng ile aynı yapıyı ve "diğer değişiklikleri" kullandığını açıkladı.

2021'de piyasaya sürülecek bir telefon, Huawei'nin HarmonyOS destekli ilk telefonu olacak. Bu, Android 11 tabanlı EMUI'nin en son sürümünün, cihazları ve tüketicileri HongMeng OS'nin ilk genel sürümünü benimsemeye hazırlayan bir geçiş sürümü olduğu anlamına geliyor. HongMeng OS 2.0 beta ilk olarak TV'lere, arabalara, saatlere ulaşırken, EMUI 11 ile piyasaya sürülen mobil cihazlar HongMeng OS 2.0 OTA'yı ilk alan cihazlar olacak.

İlk olarak Huawei Mate 40 serisi alacak

Bu ayın başlarındaki zaman çizelgesine göre, Harmony / HongMeng OS'yi alan ilk telefon grubu, Huawei Mate 40 serisi gibi Kirin 9000, ardından Kirin 990 5G ve nihayetinde giriş seviyesi Kirin 810 cihazları tarafından desteklenen telefonlar olacak.

YORUMLAR 1
  • cerdar 3 yıl önce Şikayet Et
    gelsin isterim google iyice kendini bişey sanıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?
İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç Hakk'a yürüdü