Xiaomi'den taşınabilir mini bilgisayar

Xiaomi akıllı telefon dışında scooter, elektrikli bisiklet, akıllı maske ve robot süpürge gibi birbirinden farklı ürünlerle karşımıza çıkmıştı. Çinli firma şimdi de Xiaomi Ningmei Rubik's Cube Mini isimli mini bilgisayarıyla karşımızda.

Xiaomi'den taşınabilir mini bilgisayar
Xiaomi'den taşınabilir mini bilgisayar
GİRİŞ 03.11.2020 10:50 GÜNCELLEME 03.11.2020 10:50

Xiaomi de yeni bir mini bilgisayar tasarımıyla karşımızda. Xiaomi’nin alt şirketlerinden Ningbei, tarafından tasarlanan bu mini bilgisayar yine Xiaomi’ye ait ve sizlere daha önce de birçok kez bahsettiğimiz Youpin üzerinden kitle fonlamasına açıldı.

Bu bilgisayarın elbette en belirgin özelliği boyutu olsa da bunun yanında metal bir gövdeye ve güçlü bir yapıya sahip. Bu bilgisayar 62x62x42 mm boyutlarına sahip ve dahili olarak 2,7 GHz turbo frekanslı dört çekirdekli Intel J4125 işlemci tarafından destekleniyor.

Xiaomi mini bilgisayarın teknik özellikleri

Cihaz ayrıca bir Intel UHD600 grafik işlem birimi ile donatıldı bunun yanı sıra ve dahili 8 GB’a kadar RAM de yer alıyor. Mini PC ayrıca 256 GB’a kadar M.2 sabit diski de içeriyor. Xiaomi Ningmei Rubik’s Cube Mini‘nin kabiliyetleri bu kadar ile sınırlı kalmıyor. Taşınabilir PC, monitörleri, TV’leri ve projektörleri bağlamak için kullanılabilen bir HDMI bağlantı noktasıyla birlikte geliyor.

Ekran tarafında ise 4K yüksek çözünürlüklü cihazları destekliyor. Ayrıca bir USB-C bağlantı noktası, iki USB 3.0 bağlantı noktası, bir TF kart yuvası ve 3,5 mm ses jak çıkışına sahip.

Xiaomi mini bilgisayarın fiyatı

Ayrıca Bluetooth bağlantısını ve 2.4G / 5G çift bantlı Wi-Fi’yi de destekliyor. Xiaomi Ningmei Rubik’s Cube Mini son olarak 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanıyla dikkat çekerken fiyat tarafında başlangıç olarak 149 dolara mâl olacak. 8 GB RAM/ 256 GB depolama seçeneği ise 186 dolar olmasının yanı sıra aynı özellikte Marvel sürümlü olanı 201 dolara satışa sunulacak.

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü