Milli işletim sistemi Pardus için yeni sürüm yayınlandı

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Pardus için yeni bir sürüm yayınlandı. Pardus 19.4 versiyonu birçok yeni özellikle birlikte geldi ve uygulama mağazasına yeni uygulamalar eklendi.

Milli işletim sistemi Pardus için yeni sürüm yayınlandı
Milli işletim sistemi Pardus için yeni sürüm yayınlandı
GİRİŞ 04.11.2020 09:06 GÜNCELLEME 04.11.2020 10:46
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

TÜBİTAK ULAKBİM tarafından geliştirilen Pardus, yeni bir ara sürüm güncellemesi aldı. Güncellemenin başlıca değişikliklerinde Pardus USB Biçimlendirici uygulamasının geldiği belirtiliyor. Öte yandan Java sürümlerinin kurulmasını ve kurulmasını sağlayan Pardus Java Kurucu uygulamasının mağazaya eklendiği belirtildi.

 

 

Pardus 19.4 sürümü yeniliklerinde canlı deneme sistemler için kurucu uygulamanın geliştirildiği de belirtildi. Ayrıca bazı kullanıcıların önyükleyici grub’da yaşadığı sorunların giderildiği aktarıldı. Bu sürümde de Pardus Mağaza üzerinde iyileştirmeler yapıldı.

Xfce ve GNOME arayüzlerinde de iyileştirmeyle birlikte, 100’den fazla paket ve yama güncelleme aldı. Yine depoda bulunan 2 binden fazla paket güncellendi.

 

 

Pardus ile ön tanımlı tarayıcı olarak gelen Firefox 78.4 ve e-posta uygulaması Thunderbird 78.4 sürümüne güncellendi.

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7
YORUMLAR 43
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah daha da geliştirilir, genele yayılır
    Cevapla
  • Serkan M. 3 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardir düzenli ve sıkıntısız biçimde kullaniyorum , ne kuramayani anliyorum , ne de ivir zivir sikayetleri zaten kullanilan yazilimlar acik kaynak kodlu ve surekli olarak kontrol edilen yazilimlar ki hesap makinasinden bile guvenli calisiyor sadece aliskanliklari yikmak lazim
    Cevapla
  • Hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Hangi programları kullanıyosun.
    Cevapla
  • Davut 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben diyanette çalışan biriyim.biz kurum olarak pardus isletim sistemine geceli yaklaşık 2 ay oldu.gayet hızlı ara yüzü kolay ben çok başarılı buldum.zor olan sadece windovs daki alışkanlıklarımız yerine pardusu koymak.bu da en fazla 1 ay
    Cevapla
  • ede 3 yıl önce Şikayet Et
    Mesele işletim sisteminin pardus,debian vs olmasından ziyade bu sistemler üzerinde çalışacak yazılımları geliştirmektir.Ofis yazılımından tutun güvenlik yazılımlarına kadar.Bazen açık kaynak bir yazılımı alıp geliştirirsiniz veya sıfırdan yazarsınız.Bir de insanların alışkanlıklarını değiştirmek gerekir. Windows ile haşir neşir yetişen bir nesle gel Linux kullan dediğinizde size şöyle bir ters ters bakar.Daha işletim sistemin ne olduğunu bile bilmeyen bir insan bu da bir işletim sistemidir demenin bir önemi yoktur.Öncelikle ilk okuldan başlanarak linux gibi farklı sistemlere aşina nesiller yetiştirmek lazım. Aksi halde windows'a bağımlı olarak kalır, büyük meblağlar ödemeye devam ederiz.
    Cevapla
  • Argıthanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkesden önce resmi kurumlar kullanmalı derim çünkü resmi kurumlar kullanırsa herşeyden önce kendileri dünyayı sarsan bilişim saldırılarından kurtulmuş olacağını düşünüyorum buna görede geliştirme işlemleride dah çok hızlılık kazanacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...