Yeni trend 8 kameralı akıllı telefonlar olabilir mi?

Akıllı telefon üreticilerinin konsept çizimlerinde karşılaşılan 8 kameralı cihazlar oldukça büyük bir kitle tarafından bekleniyor. Donanım odaklı tasarımların sayısı arttıkça kamera teknolojileri de farklılık gösteriyor. Apple, Samsung, Xiaomi ve Huawei gibi üreticiler sürekli farklı tasarımlarla tüketicilere ulaşmayı başardı. Sıradaki tasarımın 8 kameralı telefonlar olabileceği söylentileri yoğunlaşmaya başladı.

Yeni trend 8 kameralı akıllı telefonlar olabilir mi?
Yeni trend 8 kameralı akıllı telefonlar olabilir mi?
GİRİŞ 10.11.2020 15:04 GÜNCELLEME 10.11.2020 15:04

Görüntü kalitesinin kullanıcılar için olmazsa olmaz bir faktör olduğunu biliyoruz. Yaptığı paylaşımlarla tanınan LetsGoDigital, argümanını desteklemek için yanına bu sefer Lens Technology’i aldı.

Huawei, Samsung ve Apple gibi ünlü teknoloji şirketleri ile Lens Technology’nin imza attığı ticari ortaklıklar son derece güçlü. Günümüzde üçlü veya dörtlü kamera kurulumları artık bir ayrıcalık değil. Zira beş kameralı kurulumlar yavaş yavaş yayılıyor.

Lens Technology hem dokunmatik ekran üretiyor hem de kamera modülleri üzerinde çalışıyor. Apple Watch’un ekranı bu Çinli şirket tarafından üretiliyor. Bu yılın mayıs ayında Çin’de 8 kameralı tasarım için bir patent satın alan Lens Technology, 2 Ekim 2020 tarihinde bu patentin detaylarını Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü ile paylaştı ve onay aldı.

Bu tarz telefonların ne zaman üretileceğini henüz bilmiyoruz. Bu kameraların bu şekilde yerleştirilmesi fotoğraf ve video çekimi konusunda nasıl bir yarar sağlayacak bilinmiyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi