Yüzbinlerce Spotify hesabı ele geçirildi

Bilgisayar korsanları gerçekleştirdikleri saldırı sonucu 300 binden fazla Spotify hesabının bilgilerini çaldı. İddialara göre bu saldırıda Spotify yerine kullanıcılar suçlu bulundu.

Yüzbinlerce Spotify hesabı ele geçirildi
Yüzbinlerce Spotify hesabı ele geçirildi
GİRİŞ 24.11.2020 09:21 GÜNCELLEME 24.11.2020 09:21

İnternette kullanıcı ve kimlik bilgilerinin güvenliği için farklı yöntemler mevcut. Bunlardan ilki güvenli şifreler oluşturmak ve aynı şifreyi farklı sitelerde kullanmamak. 

Bu önlemin ne kadar hayati olduğu son yaşanan olayla ortaya çıktı. 300 binden fazla Spotify hesabının kullanıcı adı, şifresi ve e-posta adresi çalındı. Spotify bu siber saldırıda suçsuz olduğunu söylüyor. 

Gizmodo'nun vpnMentor'dan aktardığı haberine göre 380 bin civarında Spotify hesabının giriş bilgileri ele geçirildi ve bunun sebebi Spotify değildi. 

Ele geçirilen Spotify hesapları gerçekleştirilen saldırıyla birlikte kullanıcı adı, şifresi ve e-posta adresiyle birlikte açığa çıkarılmış oldu. Tabii Spotify, verileri sızdırılacak bir finans kuruluşu ya da politik kampanyalarda kullanılabilecek bir sosyal medya platformu değil. Dolayısıyla bu kadar çabanın ücretsiz premium Spotify hesabı için sarf edilmiş olması da pek muhtemel gözükmüyor.

Çalınan hesaplar daha düşük fiyatlarla internet ortamında satılabilir. Ancak bu hesapların "streaming manipulation" (akış manipülasyonu) için de kullanılabileceği belirtiliyor. Saldırganlar, ele geçirdikleri hesaplarla belli bir sanatçıya ya da şarkıya hatırı sayılır miktarda dinlenme kazandırabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak