İnsanoğlunu Mars'a götürecek roketin yapımı başladı

İnsanlığı Ay ve Mars'a taşıyacak olan dev roket önümüzdeki yıl ilk resmi görevine başlayacak. Resmi göreve kısa bir zaman kaldığı için devasa roketin inşa çalışmaları da hızlandırıldı.

İnsanoğlunu Mars'a götürecek roketin yapımı başladı
İnsanoğlunu Mars'a götürecek roketin yapımı başladı
GİRİŞ 27.11.2020 09:54 GÜNCELLEME 27.11.2020 09:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD'nin Ay'a geri dönüş ve Mars'a ilk insanı gönderme planlarının temelinde yatan Space Launch System'da (SLS) nihayet sona yaklaşılıyor. 10 yılı aşkın süredir geliştirme sürecinde bulunan dev roketin birleştirme işlemlerinin bu hafta itibarıyla başladığı açıklandı. SLS'in Kasım 2021'de ilk resmi görevine çıkması bekleniyor.

Birleştirme sürecine roketin ilk iticisiyle başlanmış. NASA'nın SLS için özel olarak tasarladığı taşınabilir fırlatma platformuna ilk katı yakıtlı iticinin yerleştirildiği belirtiliyor. 97 metre uzunluğundaki dev roketin önümüzdeki süreçte yavaş yavaş inşaasının tamamlanacağı belirtiliyor.

Konuyla ilgili bazı açıklamalar SLS mühendisi Andrew Shroble,"SLS roketinin ilk parçasını mobil kalkış platformuna yerleştirmemiz önemli bir kilometre taşını geride bıraktığımız anlamına geliyor. Artemis 1 görevinin tam anlamıyla artık yaklaştığını ve kalkış için son hazırlıkları yaptığımızı söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

NASA en son geçtiğimiz Eylül ayında SLS için büyük bir motor testi gerçekleştirmişti. Bu testte ortaya çıkan müthiş görüntüleri aşağıdan izleyebilirsiniz.

İlk hedef Ay

NASA'nın uzay araştırmalarındaki nihai amacı Mars'a ilk insanları indirmek ancak Kızıl Gezegen'e giden uzun yolculuğun ilk adımları Ay'da atılacak. NASA Mars'a gitmeden önce teknolojilerini Ay'da test etmeyi ve astronotları burada eğitmeyi planlıyor. Uzay ajansının şu anki planı Amerikan astronotlarını 2024'te Ay'a geri götürmek. Ancak yaşanan son gelişmeler sonrasında bu tarihin birkaç yıl erteleneceği tahmin ediliyor.

SLS roketinin ilk kez Kasım 2021'de mürettebatsız olarak uçuşa geçecek. Roketin ilk mürettebatlı görevine ise 2023 gibi Artemis 2 ile çıkabileceği belirtiliyor. Artemis 2'de en az iki NASA astronotunun Ay'ın yörüngesine gönderilmesi ve geri getirilmesi planlanıyor.

KAYNAK: DONANIMHABER, HABER7
YORUMLAR 2
  • Osman hamdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah c.c galaksileri sadece seyretmemiz için yaratmadı. oralara bir şekilde ulaşmanın yolunu bulmamız şart.
    Cevapla
  • Osman hamdi 3 yıl önce Şikayet Et
    bu roketlerle güneşsisteminin dışına çıkmak yada en yakın yıldıza ulaşmak imkansız. bu saçma sapan eski köhnemiş teknoloji terkedilip insanlığı galaksiler arası yolculuk yapamaya olanak sağlayacak teknolojiyi bulmaya odaklanmalıyız. mesela manyetik fırlatma sistemleri bu iş için uygun bir cismi ışıktan daha hızlı bir şekilde uzayda fırlatabiliriz. en yakın galaksiye ulaşmak için ışıktan bin kat hızlı ilerlemek zorundayız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'