Mağaza kapıları OLED ekrana dönüşecek

Dünyanın önde gelen ekran üreticilerinden olan LG, OLED ekranları için yeni bir pazar oluşturmaya çalışıyor. Akıllı telefonlarda istediği hedeflere ulaşamayan teknoloji devi ekran üretiminde vitesi artırdı. Assa Abloy firmasıyla ortaklık kuran LG, OLED ekranlı bir otomatik kapı geliştiriyor.

Mağaza kapıları OLED ekrana dönüşecek
Mağaza kapıları OLED ekrana dönüşecek
GİRİŞ 08.12.2020 11:12 GÜNCELLEME 08.12.2020 11:12

Katlanabilir ve transparan ekran konusunda çalışmalarına devam eden LG, bu alanda bir yeni çalışmaya daha imza attı. Birçok sektör için ekran geliştiren LG, 2019 yılında 11 milyar dolardan fazla satış yapan Assa Abloy ile ekrana OLED ekrandan oluşan otomatik kapılar geliştirecek. İkili, LG’nin transparan OLED ekran teknolojisini SuperSign yazılımı ile birlikte güçlendirecek ve bu teknoloji otomatik kapılara entegre edilecek.

Şeffaf ekranlarını Pekin ve Shenzhen gibi şehirlerdeki metro trenlerinin pencerelerine entegre eden LG, bu teknolojiyi yakın gelecekte perakende mağaza vitrinlerine entegre etmeyi planladığını açıkladı. Yapılan market araştırmalarına göre, LG tarafından geliştirilen otomatik kapı ve şeffaf ekran pazarının yılda ortalama yüzde 46 büyümesi bekleniyor. Bu büyüme ile, 2024 yılına kadar yıllık ortalama 5 milyar dolarlık satış hedeflenmiş durumda.

Samsung tarafından gelen raporlar, şeffaf ekran yapmaktan vaz geçtiklerini ve 2016 yılında üretimi durduklarını belirtiyor. Böylece otomatik kapı pazarında LG’ye büyük bir fırsat doğdu diyebiliriz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında