Kabusları engelleyen teknoloji onaylandı

Akıllı saatler için kullanılan bir teknoloji, uykuda kalp atış hızını ve vücut hareketlerini ölçerek kabusları algılayarak kullanıcıyı uyandırıyor.

Kabusları engelleyen teknoloji onaylandı
Kabusları engelleyen teknoloji onaylandı
GİRİŞ 08.12.2020 11:21 GÜNCELLEME 08.12.2020 11:21

Akıllı saatler günümüzde sağlık ve spor takibi için oldukça yaygın olarak kullanılıyor. Hatta bazı modeller EKG bile çekebiliyor. 

ABD merkezli bir girişiöm olan NihtWare tarafından geliştirilen teknoloji sayesinde kesintisiz ve daha dinlendirici bir uyku mümkün. Bu teknoloji akıllı saat kullanıcısının kabuslarını algılayarak uyarılarda bulunabiliyor. 

ABD tarafından onaylandı

Kaygı bozukluğuna sebep olan ve gündüz yaşantısını da etkileyen, travma sonrası stres bozukluğuyla (TSSB) ilişkili kâbusları tedavi eden yeni giyilebilir teknoloji, ABD İlaç ve Gıda İdaresi’nden (FDA) onay almayı başardı.

Bilgi işlem alanında doktora öğrencisi Tyler Skluzacek tarafından tasarlanan titreşimli akıllı saat, gece uykusunda kalp atış hızını ve vücut hareketlerini ölçerek bireyleri rahatsız edici kâbuslardan çıkarmayı başardı.

Yakında kullanıma sunulacak

Teknoloji, uyku sırasındaki anormallikleri tespit ederek, 10 saniyelik döngülerle titreşimler gönderiyor ve ölçümler normal seviyelere dönene kadar kullanıcıyı kâbustan nazikçe çıkarmak için yoğunluğu artırıyor.

ABD İlaç ve Gıda İdaresi’nden (FDA) kasım ayında üretim için onay alan yeni teknoloji, yakında hayatımıza girecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor